Regnbuekjeks

1K

Denne deilige sprø kjeksen dere får oppskrift på her er det min fantastiske sønn som har funnet opp navnet på. Han synes at alle fargene på strøsselet minnet sånn om regnbuen, så da ville han at de skulle hete regnbuekjeks, og regnbuekjeks har de blitt hetende siden.

Regnbuekjeks er rett og slett en sprø vaniljekjeks med masse flerfarget kakestrøssel. Helt supre å lage sammen med barna, og man kan fint sitte å nyte en regnbuekjeks en halvtime etter at man startet å bake.

Regnbuekjeks

Ingredienser:

 • 200 g mel
 • 1,5 ts bakepulver
 • 130 g smør, mykt
 • 100 g sukker
 • 1 egg
 • 4 ts vaniljesukker
 • Ca. 100 g fargestrøssel
 • ¼ ts salt

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 180 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
 2. Pisk sammen smør og sukker til det er hvitt. Tilsett egget og rør godt.
 3. Bland inn mel, bakepulver og vaniljesukker til det begynner å bli en mer fast deig. Ha oppi rundt 2/3 av fargestrøsselet og kna det inn i deigen.
 4. Hell resten av fargestrøsselet på en tallerken. Bruk en teskje til å ta opp cookiedeig og form det til en rundt kule som du ruller i fargestrøsselet på tallerkenen til den er helt dekket av strøssel. Legg kula på stekebrettet. Gjenta til du har brukt opp deigen.
 5. Sett stekebrettet midt i ovnen i cirka 10 minutter.
 6. Ta ut og la de avkjøle seg på rist.
 7. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: