KakerKaker og Dessert

Gulrotkake

1 Mins read

Gulrotkake er en av de mest kjente kakene vi har etter bløtekake og sjokoladekake. Gulrotkake er ekstra saftig da den inneholder revet gulrot som tilfører fuktighet og smak til kaka. Med enkle ingredienser kan du også lage denne knallgode kaka enten du gjør som meg å bruker 2 former eller en langpanne. Topp den saftige kaka med fløyelsmyk ostekrem og friske bær.

Gulrotkake

Ingredienser:

 • 6 egg
 • 560 g sukker
 • 3.5 dl olje
 • 350 g mel
 • 4 store gulrøtter, revet
 • 3 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 ts kanel
 • 1 ts nellik

Ostekrem:

 • 200 g kremost
 • 225 g smør mykt
 • 220 g melis
 • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 180 grader og gjør klar formen(e) du skal bruke med stekepapir og/eller smørefett.
 2. Visp sammen egg, sukker og olje. Bland det godt sammen før du tilsetter revet gulrot.
 3. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle for seg. Spe eggeblandingen med blandingen av de tørre ingrediensene slik at det blir godt rørt inn.
 4. Hell røren over i formen(e) du skal bruke. Sett inn nederst i ovnen i cirka 45 minutter. Husk at dette varierer litt på hva slags form du bruker og tykkelsen på kaka, så pass på å sjekk inn på den jevnlig.
 5. Ta ut og avkjøl helt i formen.
 6. Mens kaka avkjøles blander du sammen ostekremen. Bland alle ingrediensene sammen til du har en jevn og myk ostekrem.
 7. Fordel ostekrem slik du ønsker. Pynt gjerne med friske bær eller revet gulrot. Server.
 8. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519f4b0e2752', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

17.mai Red & Blue Velvet Kake

1 Mins read
Det nærmer seg 17.mai og i den forbindelse er det mye baking og matlaging rundt om i landet. Dette er tross alt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519f4b0e3fea', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

Klassisk Langpanne Sjokoladekake

1 Mins read
Gjør klar til fest med denne enkle, klassiske sjokoladekaka! Eller kanskje du skal bake til skoleavslutningen, loppemarkedet eller 17.mai? Dette er kaka… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519f4b0e56b3', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: