Middag

Dumplings med kylling

1 Mins read

Dumplings er noe av det beste med asiatisk mat! Små deilige munnfuller stappfulle av nydelige smaker. Min favoritt er disse dumplingsene med kylling servert med hoisinsaus. Disse får i tillegg litt futt hvis du velger å beholde chilien i fyllet. Er man flere som skal spise og ikke alle ønsker chili kan det heller være en ide å servere med en enkel chilisaus lagd på rømme og sriracha eller chilimajo.

Dumplings med kylling

Ingredienser:

 • 1 pk kyllingkjøttdeig
 • 1-2 vårløk
 • 2 hvitløksfedd
 • ¼ rød chili
 • 1 gulrot
 • 1,5 ts ingefær, revet
 • 1,5 ss soyasaus
 • 1 ss maizena + 1 ss vann
 • 3 ts oystersaus
 • 1 ts bakepulver

Dumplingdeis:

 • 5 dl hvetemel
 • 2 dl varmt vann

Slik gjør du det:

 1. Kok opp vann. Kjør 1 dl vann sammen med hvetemel i en food processor slik at alt blander seg og du kan sette det sammen til å bli en deig. Pakk deigen inn i plast og la den hvile mens du ordner fyllet.
 2. Finhakk alle grønnsakene. Bland deretter alle ingrediensene sammen i en bolle. Kyllingkjøttdeigen skal IKKE stekes først. La stå i minst 20-30 min.
 3. Når det nærmer seg tiden for at fyllet er ferdig kan du begynne å kjevle ut deigen og stikke ut passe store deigstykker.
 4. Ha 1-2 ts fyll per deigstykke og brett sammen. Ha gjerne litt vann på endene slik at du «limer» dem sammen.
 5. Ha alle de ferdige dumplingene i en bambuskurv eller steamer. Steam over vannbad i 15-25 minutter.
 6. Server med hoisinsaus, sursøtchilisaus eller annen saus med god smak.
 7. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651391537a6e6', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651391537ba85', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651391537ccdf', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: