Bakst

Ruteknuter

1 Mins read

Ruteknuter er en deilig søtbakst. En herlig bolle som kombinerer det beste av to verdener: bakst og sjokolade. Her får du en bakst som gir en god smak av den vanlige hvetebolla vi er så glade i, kombinert med en herlig sjokoladefylt sjokoladebolle. Ved å flette disse to sammen får vi ruteknuter!

Ruteknuter

Ingredienser:

 • 1 pk gjær, fersk
 • 150g sukker
 • Ca. 1 kg mel
 • 2 egg
 • 5 dl melk/vann
 • 160 g smør, mykt
 • 2 ts kardemomme
 • 2-3 ss bakekakao
 • Ca. 100 g sjokolade
 • 1 egg eller vann til pensling

Slik gjør du det:

 1. Ha alt det tørre i en bakebolle utenom bakekakao og sjokolade.
 2. Varm opp væsken til ca. 37 grader og smuldre inn gjæren.
 3. Bland væsken sammen med de tørre ingrediensene, og tilsett egg. Ett egg av gangen.
 4. Deigen skal være litt klissete, men er den for klissete kan du tilsette litt mer mel.
 5. Del så deigen i 2. I den ene deigen elter du inn halvparten av smøret og setter til heving. Den andre deigen rører du inn bakekakao og hakkes sjokolade, før du elter inn smøret. La deigene heve i cirka 1-1,5 time.
 6. Ha deigene over på en melet overflate. Del deigene i like antall små klumper. Par opp en deig av hver og rull de til like lange pølser. Flett «pølsene» sammen og surr de rundt to fingre før du «knyter» den sammen til en knute. Akkurat slik man gjør med kanelsnurrer. Gjenta med alle deigklumpene. Legg de ferdige ruteknutene på et stekebrett med bakepapir. Etterhev i 30-40 minutter under ett vått kjøkkenhåndkle så deigen ikke skal tørke ut.
 7. Sett ovnen på 200 grader. Pensle ruteknutene med egg eller vann. Stek bollene midt i ovnen i ca. 7-10 minutter.
 8. Ta ut og avkjøl på rist før servering.
 9. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Mocca Cookies

1 Mins read
Hvis du er sugen på noe skikkelig godt til kaffen, men ikke ønsker å dra på butikken eller stå et par timer… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513975fdc9fd', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513975fde2cd', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Raske Brownie Cookies

1 Mins read
Skal du ha besøk om 30 minutter og trenger noe lett å servere? Eller er du kanskje bare fysen på noe skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513975fdfbda', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: