Middag

Vietnamesisk Pho

1 Mins read

En ordentlig autentisk Pho bruker mange timer på å tilberedes, hovedsakelig på grunn av kraften som er selve kjernen i Pho. Pho inneholder kraftige smaker og ofte toppet av friske, ferske urter. I denne versjonen topper jeg Pho med ferske urter, vårløk og chili, mens selve kraften er laget på kraften fra kraftbein. Denne er helt fantastisk og passer helt perfekt til kalde dager!

Vietnamesisk Pho

Ingredienser:

 • Ca. 2 kg kraftbein
 • 2-2,5 L vann
 • 3 kanelstang
 • 2 løk
 • 3 svart kardemomme frø
 • 5 nellikspiker
 • 2 stjerneanis
 • 1,5 ts korianderfrø, hel
 • 10 g ingefær, fersk
 • 3 ts brunt sukker
 • 3 ss fish sauce
 • 300g ytrefilet
 • 3 vårløk
 • 1 chili
 • 1-2 lime
 • 250-300 g risnudler, tørr
 • Urter til servering (koriander, basilikum og thaibasilikum)

Slik gjør du det:

 1. Vask kraftbeina godt. Få vekk blodrester og kutt av noe fett hvis det er for mye fett på beina. Plasser de i en stor kjele eller gryte. Hell over vann, beina skal akkurat være dekket med vann. Sett på medium varme og la det koke opp. La det koke i et par minutter og skum av hvis det trengs. Fyll opp igjen vann slik at beina er dekket.
 2. Del løkene i 2. Stek de i en tørr stekepanne med snittsiden ned i noen minutter. Legg de deretter oppi gryta med kraftbein. Skrell ingefæren og ha den i gryta også.
 3. Samle sammen alle krydderne og rist de i en tørr stekepanne. De er ferdig ristet når man kan begynne å kjenne lukta av de ulike krydderne, det tar gjerne 2-4 minutter. Ha krydderne oppi gryta. Rør inn brunt sukker. La kraften stå å godgjøre seg i minst 4 timer, men helst så mye som 7-8 timer.
 4. Ta ut kraftbeina og løken. Sil ut krydderne og annet «grums» i kraften. Jeg bruker en fin sil før jeg silte den 2-3 ganger gjennom kaffefilter. Har du under 1,5L igjen fyll på litt vann.
 5. Skjær ytrefileten i tynne skiver og ha i kraften. Rør inn fish sauce.
 6. Kok risnudler som anvist på pakken. Etter du har skyldt de i kaldt vann kan du ha de i kraften sammen med kjøttet. Bland godt.
 7. Finsnitt vårløk og chili, og gjør klar urtene.
 8. Server i skåler toppet med friske urter, vårløk og rød chili. Server med limevåter.
 9. Nyt!
You may also like
Supper

Smakfull tomatsuppe med orzo og kjøttboller

1 Mins read
På grå og regnfylte dager er det godt med en middag som varmer. Supper i alle smaker og former er skikkelig regnværsfavoritt!… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137ce6ec6fb', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Asiatisk Biff- og løkgryte

1 Mins read
Asiatisk Biff- og løkgryte er en rask og fantastisk velsmakende middagsrett du lett slenger sammen på rundt 30 minutter. Server sammen med… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137ce6edf13', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Kyllingboller i sesamsaus

1 Mins read
Prøv deg på disse smakfulle kyllingkjøttbollene servert sammen en søt og god saus. Slik gjør du det: __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137ce6ef96c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: