BakstKaker og Dessert

Enkle Epleroser

1 Mins read

Har du en spesiell person i livet som kunne trengt en ekstra (og smakfull) oppmerksomhet? Epleroser er smakfulle små roser av epler og butterdeig smaksatt med kanel og sukker. Utrolig enkelt å lage og med 5 enkle ingredienser har du epleroser på under 1 time!

Enkle Epleroser (4 roser)

Ingredienser:

 • 2 epler
 • 2 butterdeigsplater, tinte
 • 2-3 ts kanel
 • Ca. 50 g sukker
 • 2 ss smør, smeltet

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 200 grader. Smelt smøret, la det gjerne stå på lav varme på plata da vi skal bruke det flere ganger.
 2. Smør små creme brulee former eller et muffinsbrett med smør. Ha ca 1 ts sukker i hver kopp slik at bunn og sidene blir dekket av sukker.
 3. Vask eplene. Ta ut kjernen og skjær eplet i løvtynne skiver. Her er det enkleste å dele eplet i to etter du har tatt ut kjernen, legg med snittflaten ned og skjær av eplets topp og bunn. Skjær løvtynne skiver fra toppen og nedover. Legg skivene på en tallerken, prøv å ikke la de ligge for mye over hverandre. Sett tallerkenen i mikroen i ca. 30-45 sekunder slik at epleskivene har blitt litt myke. Da er de enklere å jobbe med.
 4. Kjevle ut en buttderigplate om gangen. Del den i to på langs og kjevle bitene til to lange og litt tykke remser. Pensle remsene med smeltet smør. Bland sammen resten av sukkeret og kanelen i en skål, og strø godt over remsen.
 5. Legg epleskivene med skallet opp helt på toppen av remsen, fra ene til den andre siden. Brett den nedre halvdelen av remsen over epleskivene, pensle med smør og strø godt på med kanel og sukker. Start i en ende og rull forsiktig remsen sammen. Sett eplerosen i formen.
 6. Pensle eplerosene med smeltet smør og dryss på kanel og sukker.
 7. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter.
 8. Avkjøl i 10 minutter før du tar den ut av formen og lar den avkjøle seg mer på rist. Server som den er eller ved siden av vaniljeis.
 9. Nyt!  
You may also like
Kaker og Dessert

Snickers Milkshake

1 Mins read
Milkshake er alltid godt! Til at det egentlig er så enkelt å lage skal jeg innrømme at vi er utrolig dårlig på… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651393d18cc26', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651393d18e4be', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Yoghurt Panna Cotta

1 Mins read
Lag denne litt sunnere desserten! Den smaker utrolig godt og er så enkel å lage. Pynt den med masse deilig, friske bær… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651393d18faac', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: