Enkle Epleroser

777

Har du en spesiell person i livet som kunne trengt en ekstra (og smakfull) oppmerksomhet? Epleroser er smakfulle små roser av epler og butterdeig smaksatt med kanel og sukker. Utrolig enkelt å lage og med 5 enkle ingredienser har du epleroser på under 1 time!

Enkle Epleroser (4 roser)

Ingredienser:

 • 2 epler
 • 2 butterdeigsplater, tinte
 • 2-3 ts kanel
 • Ca. 50 g sukker
 • 2 ss smør, smeltet

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 200 grader. Smelt smøret, la det gjerne stå på lav varme på plata da vi skal bruke det flere ganger.
 2. Smør små creme brulee former eller et muffinsbrett med smør. Ha ca 1 ts sukker i hver kopp slik at bunn og sidene blir dekket av sukker.
 3. Vask eplene. Ta ut kjernen og skjær eplet i løvtynne skiver. Her er det enkleste å dele eplet i to etter du har tatt ut kjernen, legg med snittflaten ned og skjær av eplets topp og bunn. Skjær løvtynne skiver fra toppen og nedover. Legg skivene på en tallerken, prøv å ikke la de ligge for mye over hverandre. Sett tallerkenen i mikroen i ca. 30-45 sekunder slik at epleskivene har blitt litt myke. Da er de enklere å jobbe med.
 4. Kjevle ut en buttderigplate om gangen. Del den i to på langs og kjevle bitene til to lange og litt tykke remser. Pensle remsene med smeltet smør. Bland sammen resten av sukkeret og kanelen i en skål, og strø godt over remsen.
 5. Legg epleskivene med skallet opp helt på toppen av remsen, fra ene til den andre siden. Brett den nedre halvdelen av remsen over epleskivene, pensle med smør og strø godt på med kanel og sukker. Start i en ende og rull forsiktig remsen sammen. Sett eplerosen i formen.
 6. Pensle eplerosene med smeltet smør og dryss på kanel og sukker.
 7. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter.
 8. Avkjøl i 10 minutter før du tar den ut av formen og lar den avkjøle seg mer på rist. Server som den er eller ved siden av vaniljeis.
 9. Nyt!  

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: