MiddagUkemeny

Ukemeny – Uke 7

2 Mins read

Da har vi unnagjort 3 av årets merkedager og kan fortsette inn i en helt vanlig uke. For mange begynner det å nærme seg vinterferie og det er faktisk under 2 måneder igjen til påske! Men det er da tross alt hverdagen vi har aller mest av, så da er det kanskje greit å fokusere litt på den også?

Denne uken finner du blant annet vegetarfavoritt på menyen, nemlig falafel. Hvis du ikke har prøvd det før så er det virkelig på tide å prøve det! Det er på tide vi får fjernet denne frykten mange har for vegetarmat, det er jo ikke bare vegeterianere som spiser vegetarmat! Også er det jo så godt! Er det fortsatt litt for ukomfortabelt å prøve ut falafler til middag (eller kanskje du ikke liker det?) erstatt falaflene med grønnsaksboller laget av soyakjøttdeig eller lignende!


Ukemeny – Uke 7

Mandag – Gnocchi Alla Sorrentina

Tirsdag – Falafel Bowl

Onsdag – Biff Chop Suey

Torsdag – Kyllinggryte m/ potet og spinat

Fredag – Tacogryte

Lørdag – Teriyaki laks

Søndag – Autentisk Pasta Bolognese

Uka består ikke bare av middager. Derfor har jeg valgt ut to oppskrifter jeg synes kan få skinne litt ekstra denne uka:

Ukens søteoppskrift: Panna Cotta

Ukens ekstra: Peanøttkjeks

Nedenfor finner du en total handleliste for alle de 7 middagene i denne ukas middagsmeny. Jeg forventer at salt, pepper, sukker, mel, maizena (evt. Mel+vann) natron, bakepulver, 3 ss sesamfrø og olje til steking er noe man har fra før. Noen har mest sannsynlig en eller flere av disse ingrediensene hjemme fra før av, noe som da bare gjør det billigere å følge ukas meny. Men for de som lurer, en handlekurv med de samme varene på handleliste kom på ca. 1287kr.

HANDLELISTE

Grønnsaker:

1 x pk løk

5 x hakkede tomater

1 x pk gulrøtter

1 x pk sjalottløk

1 x ingefær

1 x pk hvitløk

1 x søt paprika

1 x vårløk

1 x chili

1 x lime

1 x grønn paprika

1 x rød paprika

1 x boks kidney bønner

1 x pk potet

1 x pose spinat

1 x babymais

1 x brokkoli

1 x vannkastanjer

1 x bambusskudd

2 x boks kikerter

1 x cherrytomater

1 x søtpotet

1 x mais

Meieriprodukter og egg:

1 x 3dl fløte

1 x mozzarella

Kjøtt, fisk og kylling:

3 x kjøttdeig

1 x pk laks

1 x pk kyllinglår (800 g)

1 x biffstrimler

Annet:

1 x kjøttbuljong

1 x laurbærblad

1 x timian

1 x oregano

1 x spaghetti

1 x teriyaki saus

1 x eggnudler

1 x pose tacokrydder

1 x kyllingbuljong

1 x rosmarin

1 x ris

1 x spisskummen

1 x hummus

1 x bulgur

1 x kruspersille

1 x koriander

1 x gnocchi

1 x basilikum

Nyt middagen!

You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6732462ce', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a673247b9c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Svensk Kjøttbollegryte

1 Mins read
Raske, enkle hverdagsmiddager er et must i en hektisk hverdag! Test ut denne svenske Kjøttbollegryta som kommer til å bli en skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a673249101', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: