Bakst

Tangzhong Hveteboller (melkefri)

1 Mins read

Før du klikker vekk denne siden og tenker at dette er enda en oppskrift på vanlige hveteboller, gi meg en sjanse!

Tangzhong hveteboller blir nemlig bakt på en helt annen måte enn vanlige boller. Tangzhong-metoden gjør bollene saftigere og luftigere på en helt annen måte enn før. Du har vel kanskje spist hveteboller kjøpt hos bakeren eller på butikken noen gang? De bollene er skikkelig gode og luftige! Med denne oppskriften får du enda bedre boller enn hva du får hos bakeren (og flere for kanskje halve prisen). Disse er fantastisk gode! Gi de en sjanse og du kommer aldri til å gå tilbake til den vanlige bolle-oppskriften igjen!

Tangzhong hveteboller (melkefri)

Ingredienser:

 • 7.5 dl vann
 • Ca. 1 kg mel
 • 3 ts kardemomme
 • ½ pk gjær
 • 250 g sukker
 • 1 egg (+ 1 til pensling)
 • 200 g mykt smør uten melk

Slik gjør du det:

 1. Bland sammen 4 dl vann, 100 g mel og kardemomme i en liten kjele. Kok dette opp slik at det blir en tjukk røre og sett til side. La den avkjøle seg helt.
 2. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, inkludert den tykke melrøra. Elt deigen i cirka 20 minutter på middels hastighet på kjøkkenmaskinen. Deigen skal være litt klissete.
 3. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller plast og plasser på et lunt sted i ca. 1 time. Deigen skal heve til dobbel størrelse.
 4. Gjør klar stekebrett med bakepapir.
 5. Hell deigen ut på en melet overflate. Deigen er litt klissete og skal være litt klissete. Strø derfor litt mel over deigen og ha godt med mel på henda dine. Riv av små deig stykker fra deigen og rull lett til boller i henda dine før du legger de med litt avstand på stekebrettet.
 6. La de etterhever i 45 minutter under plast eller et kjøkkenhåndkle.
 7. Pisk et egg i en liten skål. Pensle over alle bollene før steking. Det går også an å bruke vann hvis man heller vil det.
 8. Stek de midt i forvarmet ovn på 220 grader cirka 10-15 minutter.
 9. Avkjøl på rist før servering.
 10. Nyt!
You may also like
BakstKaker og Dessert

Melkeboller med søt glaze

1 Mins read
Melkeboller dyppet i søt glaze er super gjærbakst som unga kommer til å digge! Luftige, søte hveteboller med en søt glaze laget… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6a94ce655', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Bakst

Kanelboller i form

1 Mins read
4 oktober er også kjent som Kanelbollens Dag. Det må vi selvfølgelig feire, og feirer det med disse super saftige kanelbollene i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6a94d1d3f', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Bakst

Bærboller

1 Mins read
Har du noen bær igjen fra hagen eller kanskje vært på en liten bærtur i skogen? Da er disse ferske, saftige bærbollene… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a6a94d5697', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: