Tangzhong Hveteboller (melkefri)

1.7K

Før du klikker vekk denne siden og tenker at dette er enda en oppskrift på vanlige hveteboller, gi meg en sjanse!

Tangzhong hveteboller blir nemlig bakt på en helt annen måte enn vanlige boller. Tangzhong-metoden gjør bollene saftigere og luftigere på en helt annen måte enn før. Du har vel kanskje spist hveteboller kjøpt hos bakeren eller på butikken noen gang? De bollene er skikkelig gode og luftige! Med denne oppskriften får du enda bedre boller enn hva du får hos bakeren (og flere for kanskje halve prisen). Disse er fantastisk gode! Gi de en sjanse og du kommer aldri til å gå tilbake til den vanlige bolle-oppskriften igjen!

Tangzhong hveteboller (melkefri)

Ingredienser:

 • 7.5 dl vann
 • Ca. 1 kg mel
 • 3 ts kardemomme
 • ½ pk gjær
 • 250 g sukker
 • 1 egg (+ 1 til pensling)
 • 200 g mykt smør uten melk

Slik gjør du det:

 1. Bland sammen 4 dl vann, 100 g mel og kardemomme i en liten kjele. Kok dette opp slik at det blir en tjukk røre og sett til side. La den avkjøle seg helt.
 2. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, inkludert den tykke melrøra. Elt deigen i cirka 20 minutter på middels hastighet på kjøkkenmaskinen. Deigen skal være litt klissete.
 3. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller plast og plasser på et lunt sted i ca. 1 time. Deigen skal heve til dobbel størrelse.
 4. Gjør klar stekebrett med bakepapir.
 5. Hell deigen ut på en melet overflate. Deigen er litt klissete og skal være litt klissete. Strø derfor litt mel over deigen og ha godt med mel på henda dine. Riv av små deig stykker fra deigen og rull lett til boller i henda dine før du legger de med litt avstand på stekebrettet.
 6. La de etterhever i 45 minutter under plast eller et kjøkkenhåndkle.
 7. Pisk et egg i en liten skål. Pensle over alle bollene før steking. Det går også an å bruke vann hvis man heller vil det.
 8. Stek de midt i forvarmet ovn på 220 grader cirka 10-15 minutter.
 9. Avkjøl på rist før servering.
 10. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: