BakstKaker og Dessert

Melkeboller med søt glaze

1 Mins read

Melkeboller dyppet i søt glaze er super gjærbakst som unga kommer til å digge! Luftige, søte hveteboller med en søt glaze laget av søtet kondensert melk og smør.

Melkeboller med glaze (8-12 stk)

Ingredienser:

 • 450g mel
 • 60 g søtet kondensert melk
 • 80 g sukker
 • 45 g mykt smør
 • 2,5 dl melk
 • 4 ts tørrgjær
 • ½ ts salt
 • 2-3 ts vaniljesukker

Glaze:

 • 50 g smør
 • 60 g søtet kondensert melk  

Slik gjør du det:

 1. Bland melk og søtet kondensert melk i en liten kjele, sett på medium varme og varm opp (fingervarm, IKKE koke).
 2. Ha sukker, mel, salt og vaniljesukker i en bakebolle. Ha gjæren i den oppvarmete melkeblandingen, rør godt. Start kjøkkenmaskinen og ha i melkeblandingen i en tynn stråle.
 3. Elt på medium hastighet i rundt 5 minutter. Tilsett mykt smør i terninger og la det elte i 3-5 minutter til.
 4. Dekk bakebollen med plast og sett på et lunt sted i 1-2 timer.
 5. Ha deigen ut på en melet overflate. Rull den ut til 8-12 emner. Rull emnene til boller og legg de med litt mellomrom på et stekebrett med bakeark. La det heve på et lunt sted i ca 1 time til.
 6. Forvarm ovnen på 175 grader. Pensle raskt med egg/vann/melk.
 7. Stek bollene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl mens du lager glazen.
 8. Ha smør og søtet kondensert melk i en liten kjele. Ha på svak til medium varme til det er smeltet sammen. Dypp hver bolle forsiktig ned i glazen og ha over på et serveringsfat.
 9. Server med det samme.
 10. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519df9f3c8de', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Lettvint Omelett i ovn

1 Mins read
Omelett er en rett som jeg bare elsker! Du kan spise den til absolutt alle måltider, og det finnes ikke annet enn… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519df9f3dafe', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Supper

Smakfull tomatsuppe med orzo og kjøttboller

1 Mins read
På grå og regnfylte dager er det godt med en middag som varmer. Supper i alle smaker og former er skikkelig regnværsfavoritt!… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519df9f3f019', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: