Bakst

Bærboller

1 Mins read

Har du noen bær igjen fra hagen eller kanskje vært på en liten bærtur i skogen? Da er disse ferske, saftige bærbollene gode å lage.

Bærboller

Ingredienser:

 • 2,5 dl helmelk
 • ½ pk fersk gjær
 • 80 g sukker
 • 2 ts kardemomme
 • 1 ts vaniljesukker
 • 450g mel
 • 1 egg + 1 til pensling
 • 80 g smør, romtemp.
 • ½ pk vaniljekrem
 • 2-3 dl bær

Slik gjør du det:

 1. Ha alle de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle.
 2. Varm opp melken til fingertemperatur. Smuldre i gjæren og rør den godt ut i melka.
 3. Tilsett så melk og egg sammen med de tørre ingrediensene og elt deigen i et par minutter.
 4. Tilsett så smøret i terninger og elt i enda noen minutter.
 5. Sett til heving i 1-2timer.
 6. Ha deigen ut på litt mel og gjør klar to stekebrett.
 7. Rull ut deigen til en lang pølse og del opp i mindre emner. Nå kan du enten rulle de til vanlige boller eller lage knuter slik jeg har gjort på bildet. Det er også mulig å smøre vaniljekremen inni bollene ved å bruke samme metode som når man lager kanelsnurrer. Legg så bollene på stekebrettet.
 8. Ha vaniljekrem og bær på bollene.
 9. Etterhev i 30 minutter, mens ovnen forvarmes på 200 grader.
 10. Stek i 10-15 minutter midt i ovnen.
 11. Ta ut og server til kaffen etter de har avkjølt seg et par minutter.
 12. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137d73aadd7', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137d73ac8dc', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Brownie Cookie Sandwich

1 Mins read
Gjør klart til fest med disse fantastiske Brownie Cookie Sandwichene! Disse er perfekte til både barnebursdag, sommerfest eller bare litt ekstra kos…. __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137d73ae321', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: