Empanadas

968

Empanadas er en deilig sprø brødpakke fylt med masse godt fyll. Disse er barnevennlige empanadas som er godkjent av 5-åringen! Her kan også barna være med å lage middagen eller selv bestemme om det kanskje skal flere grønnsaker inn i empanadasen? Dette er en litt stor oppskrift, men de kan fint fryses ned og varmes opp senere. Hvis det er noen igjen da!

Server gjerne med en salat og en salsa eller annen dip.

Empanadas

Ingredienser:

Deig

 • 620 g mel
 • 300 g smør, mykt
 • 2 dl kaldt vann
 • 1 ts salt
 • 1 egg til pensling

Fyll

 • 1 pk kyllingkjøttdeig
 • 1 rødløk
 • 3 hvitløksfedd
 • Ca. 200g ost
 • ½ rød chili
 • ½ boks mais
 • ½ lime, saften
 • 2 ts spisskummen

Slik gjør du det:

 1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre inn smøret så godt du kan med hendene. Tilsett det kalde vannet slik at du får en fin og fast deig. Pakk denne inn i plast og la den ligge i kjøleskapet minst 30 minutter slik at den blir fastere og enklere å jobbe med.
 2. Stek kjøttdeig i en gryte sammen med finhakket spisskummen, rødløk, chili og hvitløk. Når kjøttdeigen er ferdig brunet kan du slå ned varmen og tilsette ost, limesaft og mais. Rør sammen til osten har smeltet. Sett stekepanna litt til side, mens vi skal gjøre klar empanadasene.   
 3. Sett ovnen på 200 grader. Gjør klar to stekebrett med bakepapir.
 4. Kjevle deigen ut på en melet overflate. Bruk en liten skål eller noe annet rundt som en mal/form som du kan skjære rundt. Sirklene du skal lage skal være litt større enn håndflaten din.
 5. Ha cirka 1-2 ss av fyllet på ene halvsirkelen (ikke helt ut i kantene). Ta litt vann på fingeren din og stryk langs kanten som et lim. Brett resten av deigen over fyllet slik at det danner en halvsirkel med fyll, litt som en calzone. Bruk en gaffel langs kanten til å lage mønstre og klemme fast kanten. Press gaffelen ned og trekk den forsiktig ut. Legg deretter empanadasen på stekebrettet. Gjenta til du har brukt opp deigen og fyllet.
 6. Pensle de med et sammenvispet egg.
 7. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. De skal ha fått litt farge.
 8. Server gjerne med salat, guacamole eller salsa.
 9. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: