Middag

Empanadas

1 Mins read

Empanadas er en deilig sprø brødpakke fylt med masse godt fyll. Disse er barnevennlige empanadas som er godkjent av 5-åringen! Her kan også barna være med å lage middagen eller selv bestemme om det kanskje skal flere grønnsaker inn i empanadasen? Dette er en litt stor oppskrift, men de kan fint fryses ned og varmes opp senere. Hvis det er noen igjen da!

Server gjerne med en salat og en salsa eller annen dip.

Empanadas

Ingredienser:

Deig

 • 620 g mel
 • 300 g smør, mykt
 • 2 dl kaldt vann
 • 1 ts salt
 • 1 egg til pensling

Fyll

 • 1 pk kyllingkjøttdeig
 • 1 rødløk
 • 3 hvitløksfedd
 • Ca. 200g ost
 • ½ rød chili
 • ½ boks mais
 • ½ lime, saften
 • 2 ts spisskummen

Slik gjør du det:

 1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre inn smøret så godt du kan med hendene. Tilsett det kalde vannet slik at du får en fin og fast deig. Pakk denne inn i plast og la den ligge i kjøleskapet minst 30 minutter slik at den blir fastere og enklere å jobbe med.
 2. Stek kjøttdeig i en gryte sammen med finhakket spisskummen, rødløk, chili og hvitløk. Når kjøttdeigen er ferdig brunet kan du slå ned varmen og tilsette ost, limesaft og mais. Rør sammen til osten har smeltet. Sett stekepanna litt til side, mens vi skal gjøre klar empanadasene.   
 3. Sett ovnen på 200 grader. Gjør klar to stekebrett med bakepapir.
 4. Kjevle deigen ut på en melet overflate. Bruk en liten skål eller noe annet rundt som en mal/form som du kan skjære rundt. Sirklene du skal lage skal være litt større enn håndflaten din.
 5. Ha cirka 1-2 ss av fyllet på ene halvsirkelen (ikke helt ut i kantene). Ta litt vann på fingeren din og stryk langs kanten som et lim. Brett resten av deigen over fyllet slik at det danner en halvsirkel med fyll, litt som en calzone. Bruk en gaffel langs kanten til å lage mønstre og klemme fast kanten. Press gaffelen ned og trekk den forsiktig ut. Legg deretter empanadasen på stekebrettet. Gjenta til du har brukt opp deigen og fyllet.
 6. Pensle de med et sammenvispet egg.
 7. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. De skal ha fått litt farge.
 8. Server gjerne med salat, guacamole eller salsa.
 9. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e3f521ecf', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e3f5232b1', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e3f52452f', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: