MiddagVegetar

Quinoaboller

1 Mins read

Quinoaboller er supersunne “kjøttboller” som er enkle å lage, og stappfulle av næringsstoffer. Disse bollene passer til akkurat det samme som vanlig kjøttboller. De er en perfekt måte å introdusere vegetarmat til barn på uten at de går glipp av viktig næring eller må bort i “skummel” og “ukjent” mat.

Quinoaboller

Ingredienser:

 • 1,5 dl quinoa, ukokt
 • 2.5 dl røde linser
 • 1 løk
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 egg
 • 1 rød paprika
 • 20 g parmesan
 • 1 ts rosmarin
 • 1 stor brødskive uten skorpe

Slik gjør du det:

 1. Start med å skylle og koke quinoa og linser. Sett det til side og la avkjøle seg litt.
 2. Finhakk løk, paprika og hvitløk. Stek dette med litt olje eller smør i en panne. Legg brødskiva uten skorpe i litt vann.
 3. Bland sammen quinoa, linser, grønnsaker, egg, krydder og parmesan. Klem ut vannet av brødskiva og ha den i grove biter sammen med de andre ingrediensene. Bland alle ingrediensene godt sammen og kjør raskt i en blender eller i en food processor.
 4. Sett ovnen på 200 grader.
 5. Bruk en ss til å forme passe store quinoaboller og ha de på et stekebrett kledd med bakepapir. Det blir gjerne flere quinoaboller enn man spiser, men da kan de fint fryses ned!
 6. Sett midt i ovnen og stek i 10-12 minutter.
 7. Ta quinoabollene over i en varm stekepanne og stek raskt slik at de får en sprø skorpe.
 8. Server med valgfritt tilbehør.
 9. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ff2e2cc93', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Vegetar

Chilli Sin Carne

1 Mins read
Vil du ha en rask, billig og lettvint middag som virkelig slår an i hverdagen? Test ut denne gode oppskriften på Chili… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ff2e2e7be', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Ost- og løkpai

1 Mins read
Server en enkel og god pai til middag eller lunsj! Pai med ost og løk er en av våre favoritter. Gjerne server… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519ff2e2fec8', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: