Påskekake med appelsin og sjokolade

1.1K

Påsken nærmer seg med stormskritt og i den anledningen har jeg gleden av å presentere årets påskekake til dere! Året 2021 ble nok ikke helt som vi hadde håpet, trodd og ønsket, men det er lys i enden av tunnelen. I mellomtiden får vi fylle dagene med den gleden vi kan, og her kommer årets påskekake inn. For uansett om vi må feire påsken med få gode venner i år også, så blir det påske enten vi vil eller ei. Bak derfor denne mektige påskekaka med appelsin og sjokolade, dekorert med kvikk lunsj og fargede sjokoladeegg.

Her bruker jeg et helt glass appelsincurd fra oppskriften som jeg tidligere har lagt ut her. Anbefaler å lage appelsincurden før du starter på selve kaka hvis du velger å lage den fra bunnen av. Kaka egner seg også fint til å fryses ned både før og etter dekorering!

Påskekake med appelsin og sjokolade

Ingredienser:

 • 3 appelsiner (eller ca. 3 dl appelsinjuice)
 • 450 g mel
 • 180 g smør
 • 3 ss bakekakao
 • 600 g sukker
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ss natron
 • 3 egg
 • 1,8 dl kefir
 • 2 ts vaniljesukker

Fyll og dekor:

 • 1 glass appelsincurd
 • Ca. 500 g melis
 • 100 g mykt smør
 • 1 pl lys kokesjokolade (1oog)
 • 6 ss sterk kaffe
 • 9-10 kvikk lunsj
 • 1 pakke med sjokolade påskeegg

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 180 grader.
 2. Ha mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og natron i en bakebolle.
 3. Press saften av appelsinene, og ha saften i en liten kjele. For ekstra appelsinsmak kan du også rive litt av skallet og tilsette det i kjelen.
 4. Sett kjelen på medium varme. Ha oppi smøret og bakekakaoen, og la dette smelte under omrøring. Når alt har smeltet, tilsett kefiren og ta av plata.
 5. Bland væsken fra kjelen i bakebollen og rør godt. Ha til slutt oppi eggene og rør i et par minutter til du er sikker på at alt er godt blandet.
 6. Gjør klar to 20 cm former. Smør dem eller ha i bakepapir for at det skal bli lettere å få dem ut av formen senere.
 7. Stek begge samtidig midt i ovnen i cirka 30-40 minutter. Ta ut og la kakene avkjøle seg helt.
 8. GLASUR: Ha melis og mykt smør i en bakebolle. Pisk dette godt sammen til det begynner å henge litt sammen, og få litt «sandkonsistens». Brekk opp sjokoladeplata i biter og rør sjokoladen ut i varm kaffe. Tilsett kaffeblandingen i bakebollen og rør det til en fløyelsmyk krem. Sett gjerne kaldt før bruk.
 9. Del kakene i to slik at du får 4 tynne bunner. Smør et godt lag med appelsincurd mellom hver kake og plasser de over hverandre slik at du sitter igjen med en kake. Del så bollen med glasur i 2. Bruk den ene delen til å smøre på sidene av kaka og «lime» fast kvikk lunsjen. Den andre delen har du i en sprøytepose og lager et fint mønster på toppen av kaka.
 10. Pynt med fargerike påskeegg av sjokolade.
 11. Nyt

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: