Kiwi-is

974

Is er noe absolutt alle liker! I mitt hittil (snart) 26 år gamle liv har jeg enda ikke møtt noen som ikke liker en eneste type is. Jeg synes is passer til hver eneste anledning som byr seg uansett sesong. Denne helgen laget jeg og Leon en knallgod is sammen som vi bare må dele med dere! Stikkordet denne gangen var grønn. Vi måtte derfor finne hvilke frukter/grønnsaker som var grønne og som vi ville ha med i isen vår (dette er en perfekt aktivitet å gjøre med barn! De lærer, mestrer og koser seg på samme tid!). Valget endte til slutt opp på epler og kiwi, og for en is det ble!

Kiwi-is

Ingredienser:

  • 3-4 kiwier + en til pynt
  • 1 grønt epler
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 boks kokosmelk

Slik gjør du det:

  1. Skrell/skrap kiwien ut av skallet sitt.
  2. Ha alle ingrediensene i en food processor eller en blender og kjør til en jevn smoothie. Smak til at blandingen ikke blir for søt eller for sur, jevn ut med vaniljesukker eller mer kokosmelk f.eks. hvis den er for sur eller med sitronsaft hvis den er for sur.
  3. Skjær den siste kiwien i tynne skiver. Fest kiwiskivene på en side av beholderen du skal ha isen i. Hell smoothien forsiktige oppi formene.
  4. Frys i minst 3 timer.
  5. Ta de gjerne opp et par minutter før du skal servere dem.
  6. Nyt!  

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: