Middag

Påskelam

1 Mins read

Lammelår er noe av det beste jeg kan få servert i påsken. Påsken blir ikke helt det samme hvis ikke det blir servert lammelår på Langfredag. Det er en tradisjon jeg har oppvokst med og en tradisjon jeg akter å føre videre til min egen familie og mine egne barn.

Lam er en helt fantastisk ingrediens og et så godt kjøttprodukt at det er trist at vi spiser det så sjeldent! Lam kan jo brukes til så mye godt, så tror nesten vi må slå et slag for å heve det og gjøre det enda mer vanlig.

Påskelam

Ingredienser:

 • 1 stk lammelår
 • 8-12 poteter
 • 5 tomater
 • 50 g smør
 • 120 g strøkavring
 • 6 hvitløksfedd
 • 3 ts rosmarin
 • 20 g persille, fersk
 • Ca. 80 g parmesan
 • 5 ss olje
 • 2 ss sitronsaft
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 125 grader.
 2. Skjær poteter og tomater i tynne skiver. Legg de på en tett rekke i en ildfast form eller på et stekebrett. Legg først en rad med poteter, deretter en rad med tomater, også en med poteter. Gjenta slik at annenhver rad er potet og tomat til du har fylt den ildfasteformen/stekebrettet.
 3. Legg smør i små klumper over tomatene og potetene. Strø over rosmarin.
 4. Tørk av lammet med litt kjøkkenpapir. Kna deretter inn sitronsaft, salt og pepper før du legger lammet over tomatene og potetene.
 5. Finhakk hvitløksfedd og persille. Bland dette sammen med strøkavring i en liten bolle. Bland alt godt. Sett til side 1/3 av blandingen. Ta resten av blandingen og bland sammen med olje.
 6. Ha blandingen med tilsatt olje over lammet og gjerne «pakk» det godt inn. Strø også litt over potetene og tomatene. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av lammet, og sett cirka midt i.
 7. La lammet stå i cirka 3 timer. Dette kommer selvfølgelig veldig an på størrelsen på lammelåret, det skal nå en kjernetemperatur på mellom 55-60 grader.
 8. Bland revet parmesan i resten av strøkavring-blandingen. Når det er cirka 10-15 minutter igjen av steketiden tar du lammet ut og strør parmesanblandingen over lammet, potetene og tomatene.
 9. Ta ut og la lammet avkjøle seg i ca. 15 minutter før du skjærer det opp og serverer.
 10. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Lammeboller i Spicy Tomatsaus

1 Mins read
Pimp opp den vanlige “pasta og kjøttboller” med disse skikkelig gode lammebollene med et lite hint av Middelhavet, sammen med en litt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137be751b03', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Lammestek med hvitløk og rosmarin

1 Mins read
Lammestek er en klassiker når det kommer til skikkelig festmiddager, gjestemiddag og ikke minst helgemiddag! Denne digge middagen er både enkel og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137be753029', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Grillet Lammecarrè

1 Mins read
Lammekjøtt synes jeg er så undervurdert! Den gode smaken av lam smaker like fantastisk på grillen om sommeren som den gjør i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137be754f0e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: