MiddagVegetar

Alt-i-ei-gryte: Vegetarcurry

1 Mins read

Alt-i-ei-gryte: Vegetarcurry er en smaksbombe av en curry med masse næring som hele familien kommer til å elske. Du kan servere den som den er eller som tilbehør til ris, quinoa, linser eller risnudler. Med få og enkle ingredienser lager du denne på godt under en halvtime. Perfekt midt i en travel hverdag eller hva?

TIPS!

Denne retten kan også bli helt vegansk hvis du sjekker innholdet i red curry pasten du bruker!

(For de som ønsker å kun servere curry uten tilbehør anbefaler jeg å holde igjen 0.5-1 dl væske.)

Alt-i-ei-gryte: Vegetarcurry

Ingredienser:

 • 1 løk
 • 1 aubergine
 • Ca. 250 g sjampinjong
 • 1 stor søtpotet (ca. 400g)
 • 4 dl kokosmelk
 • 2 dl grønnsaksbuljong
 • 2 hvitløksfedd
 • 1-4 ss red curry paste (smak til)
 • Olj/smør til steking

Slik gjør du det:

 1. Gjør klar grønnsakene. Finhakk løk og hvitløk. Skrell søtpoteten, og skjær den og auberginen i ønskede størrelser.
 2. Varm olje eller smør i en gryte. Start med å frese løken og hvitløken i et par minutter.
 3. Tilsett resten av grønnsakene og la alt steke under lokk i 5-6 minutter.
 4. Rør inn resten av ingrediensene. Pass på at du får rørt ut red curry pasten skikkelig! Sett opp varmen slik at det koker opp, før du slår varmen ned til medium og lar småputre under lokk i cirka 15 minutter. (Start å gjør klar tilbehøret hvis du skal ha det).
 5. Smak til en siste gang. OG juster eventuelt med mer salt, pepper eller red curry paste. Hvis du synes gryta er for sterk kan du jevne ut gryta med mer kokosmelk eller lignende produkter.
 6. Server alene eller sammen med f.eks. ris, risnudler eller linser.
 7. Nyt!
You may also like
Middag

Thai Red Chicken Curry

1 Mins read
Hvis du har lyst på en rask middag med gode, velbalanserte smaker fra det asiatiske kjøkkenet, da er dette oppskriften for deg! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-657313ad262ae', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Lunsj

Smakfulle Samosaer

1 Mins read
Disse smakfulle samosaene er helt perfekte som fingermat i selskap eller som en ekstra liten snacks i matboksen ! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-657313ad287de', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Slow Cooker Biff Curry

6 timer Cook
Denne biff curryen slenger du sammen på bare 5-10 minutter! La maten kose seg i slow cookeren i noen timer og du… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-657313ad2ab16', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)

Leave a Reply

Translate »
%d