Ukategorisert

Lammestek med hvitløk og rosmarin

1 Mins read

Lammestek er en klassiker når det kommer til skikkelig festmiddager, gjestemiddag og ikke minst helgemiddag! Denne digge middagen er både enkel og smakfull, og det beste av alt; den lager seg sjøl!

Lammestek med hvitløk og rosmarin (4-6 stk)

Ingredienser:

 • Ca. 1 kg lammestek uten bein
 • 2 ss tørket rosmarin
 • 1 ts tørket timian
 • 1 ts salt
 • 0.5 ts pepper
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 ss olje

Grønnsaker:

 • 6 gulrøtter
 • 6—8 poteter delt i to
 • 2 hvitløksfedd delt i fire
 • 6-7 dl vann

Slik gjør du det:

 1. Forvarm ovnen til 125 grader.
 2. Ha grønnsakene og vannet i en ildfastform. Dryss gjerne litt ekstra rosmarin over grønnsakene.
 3. Gni lammesteika inn med salt, pepper, olje og rosmarin. Skjær små kutt i lammesteken hvor du dytter inn hvitløksfeddene. Legg steika over grønnsakene i den ildfasteformen.
 4. Stek den midt i ovnen til den har en kjernetemperatur på ca. 65 grader, dette tar rundt 2 timer, men alt avhenger av hvor stor steika er.
 5. Ta den ut og la hvile under aluminiumsfolie i 10-15 minutter før du skjærer den opp og serverer.
 6. Nyt!
You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a75687b9e5', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagVegetar

Thai Red Curry Nudler

1 Mins read
Thai Red Curry Nudler har blitt en av mine favorittretter når jeg har dårlig tid, men har lyst på noe med mye… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a75687e348', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a756880c08', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: