KakerKaker og Dessert

Blondies

1 Mins read

Vi har vel alle hatt vårt møte med den populære brownisen! Den litt seige, knallgode kaka som blir servert i omtrent alle bursdagsselskapene. Men har du prøvd det motsatte av brownies, nemlig blondies?

Blondies er kaka for deg som virkelig elsker hvit sjokolade. Det er nemlig ikke et spor av vanlig sjokolade i denne kaka, kun hvit! Det er ikke så rart at de kalles blondies da! Server denne i ditt neste selskap å se hvem som får seg en ny favoritt!

Blondies

Ingredienser:

 • 250 g hvit sjokolade + 50 g til pynt
 • 230 g smør
 • 300 g sukker
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 egg
 • 280 g mel

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 175 grader.
 2. Knekk sjokoladen og ha i en bakebolle sammen med smøret. Sett bakebollen over en kjele med kokende vann, slik at dampen smelter smøret og sjokoladen sammen til en tykk røre.
 3. Ta bakebollen av kjelen og rør inn vaniljesukker og sukker. Bland alt godt sammen før du tilsetter ett og ett egg.
 4. Rør inn resten av ingrediensene og rør godt.
 5. Gjør klar en liten langpanne med bakepapir. Hell røren over og pass på at den er jevnt fordelt i formen.
 6. Stek midt i ovnen i cirka 30-40 minutter. Steketiden varierer litt med hvor tykk kaka blir.
 7. Ta ut og avkjøl kaken i formen eller på en rist.
 8. Smelt resten av den hvite sjokoladen over vannbad. Ha det i en sprøytepose og pynt kaka.
 9. Server som den er eller ved siden av is.
 10. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a8ab4c17d8', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

17.mai Red & Blue Velvet Kake

1 Mins read
Det nærmer seg 17.mai og i den forbindelse er det mye baking og matlaging rundt om i landet. Dette er tross alt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a8ab4c2ef4', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

Klassisk Langpanne Sjokoladekake

1 Mins read
Gjør klar til fest med denne enkle, klassiske sjokoladekaka! Eller kanskje du skal bake til skoleavslutningen, loppemarkedet eller 17.mai? Dette er kaka… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a8ab4c4553', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: