Gyoza med kylling

908

Gyoza, Dumplings, Dim Sum, you name it! Bare kom med det! Dette er jo virkelig bare helt fantastisk mat. Jeg kunne helt sikkert levd på bare dumplings alene hvis jeg måtte. Nei, jeg kan virkelig ikke få sagt hvor mye jeg bare elsker disse fantastiske smårettene!

En som har vært den siste tidens dille er gyoza med kylling. Siden jeg prøvde ut denne oppskriften for første gang har vi nesten konstant hatt klare gyozaer i fryseren for de kveldene vi er sugne på noe skikkelig godt. Håper dere liker oppskriften også!

Kylling Gyoza (ca. 18 stk)

Ingredienser:

 • 400 g kyllingkjøttdeig
 • 2 ts revet ingefær
 • 1 vårløk
 • 2 hvitløksfedd, revet
 • 1 ss oystersauce
 • 1 ts sriracha
 • 1 ts olje
 • 2 ts soyasaus
 • 2 ts ketjap manis
 • 1 pk dumplingark

Slik gjør du det:

 1.  Finhakk vårløken og riv ingefær og hvitløk. Bland alle ingrediensene sammen, utenom dumplingark. Bland det godt slik at det blir en velduftende masse. La stå i minst 30 minutter, men gjerne hele natta.
 2. Legg Dumplingsarkene utover kjøkkenbenken. Ha cirka 1 ss med fyll på hvert ark. Dypp pekefingeren i vann og smør på toppen av den ene siden til dumplingarket, dette fungerer som lim. Brett så dumplingarket sammen, brett kanten sammen og lag små folder på toppen. Prøv å få klemt ut all luften mens du bretter.
 3. Varm opp en stekepanne med litt olje. Pass på at du har et lokk til stekepanna. Det kan også være lurt å gjøre klart et desilitermål med vann.
 4. Plasser gyozaene med den flate bunnen ned i stekepanna, og med litt avstand. La de få stå i et par minutter til de begynner å få en brun, litt gyllen farge. Hell oppi vann slik at det akkurat dekker bunnen av stekepanna og bitte litt av gyozaene. Ha på lokket og la det dampe til alt vannet er borte. Ta deretter gyozaene ut av stekepanna og over på et bakepapir for at fettet skal kunne renne av litt.
 5. Server med diverse sauser og diper.
 6. Nyt!

Join the Conversation

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: