Honning og hvitløk glasert laks

722

Laks er definitivt den fiskesorten det går aller mest i hjemme hos oss. Og med barn i hus begrenser det seg litt hvor mye man kan eksperimentere med maten i hverdagen uten at det blir drama rundt middagsbordet.

Heldigvis gikk denne laksen som er glasert i en saus med honning og hvitløk rett hjem hos store og små, og ble en skikkelig innertier. Den litt søte sausen slo skikkelig godt an! Her servert sammen med ris som er kokt i buljong og sammen med brekkbønner og gurkemeie. Jeg har også servert denne med vanlig ris og brokkoli!

Honning og hvitløk glasert laks

Ingredienser:

 • 5-600 g laks
 • 5 hvitløksfedd
 • 0.5 dl vann
 • 0.5 dl soyasaus
 • 3 ss olje
 • 4 ss honning
 • 2 ts maisenna + 2 ss vann
 • ½ rød chili (kan sløyfes)
 • Olje til steking
 • Salt og pepper
 • Server med f.eks. ris og grønnsaker

Slik gjør du det:

 1. Varm litt olje i en stekepanne. Krydre laksen lett med salt og pepper.
 2. Gjennomstek laksen. Det tar gjerne noen minutter per side, avhengig av tykkelsen på fisken. Legg laksen over i en ildfastform, dekk den med folie eller sett i ovnen på lav varme slik at laksen holder seg varm.
 3. Finhakk hvitløk og chili. Fres det i en varm stekepanne sammen med de 3 ss med olje. Fres i cirka 1-2 minutter.
 4. Hell vann og soyasaus i panna, og tilsett honningen. Rør godt. La plata stå på medium til høy varme slik at du koker opp sausen under omrøring. Bland sammen vann og maisenna i en kopp og hell i sausen når det begynner å småputre. Fortsett å røre til sausen tykner.
 5. Legg laksen tilbake i stekepanna og bruk en skje eller øse til å øse litt av sausen over laksen. La sausen småputre i et par minutter slik at laksen blir helt varm igjen.
 6. Server med ris og grønnsaker.
 7. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: