Middag

Pasta a la Vodka

1 Mins read

Pasta a la Vodka er den ultimate comfort fooden, eller kosematen, for de som vil ha en kremete, tung og skikkelig middag som kan by på masse smak! Du lurer kanskje på hvorfor i alle dager man skal ha vodka i maten? Eller om den her i det hele tatt er trygg å servere poden?

Slapp nå helt av! Her tvinges ingen til å bruke vodka hvis man ikke vil, men jeg må si at jeg virkelig anbefaler dere å bruke vodka i denne oppskriften. Grunnen til det er at vodka forsterker smakene i sausen og tilfører hele retten mer dybde. Forstå meg rett, denne retten er magisk hvis du bytter ut vodkaen med kokevann fra pastaen også, men vodkaen løfter maten til nye høyder! I tillegg så fordamper alkoholen når du koker sausen noe som gjør den helt trygg å spise for både store og små!

Pasta a la Vodka (4-5 personer)

Ingredienser:

 • 500 g valgfri pasta
 • 140 g tomatpure
 • 3,5 dl fløte
 • 0.5 dl kokevann fra pastaen
 • 1 dl vodka (eller kokevann)
 • 4 hvitløksfedd
 • 1 løk
 • 70-100 g parmesan
 • Olje til steking
 • Koriander og chiliflak til pynt

Slik gjør du det:

 1. Start med å koke pastaen som anvist på pakken. Når du skal sile av vannet hold tilbake noe av vannet, sånn at vi kan bruke det i sausen.
 2. Finskjær løk og press hvitløken.
 3. Varm litt olje i en litt høy stekepanne. Fres løken alene i 2-3 minutter, mens du rører rundt jevnlig. Tilsett hvitløken og la det surre i 1-2 minutter.
 4. Rør inn tomatpureen. La det stå i 1-2 minutter før du tilsetter det flytende. Dette kan du la stå på medium til høy varme til det koker opp. La det få stå å småputre i 3-5 minutter, før du tilsetter parmesanen.
 5. Når du har rørt inn parmesanen helt kan du røre inn pastaen. La det stå på plata under omrøring i 4-5 minutter slik at alt blir gjennomvarmt.
 6. Dryss over hakket koriander og chiliflak før servering.
 7. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518cbae52905', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Hvite «kjøttboller» med spagetti

1 Mins read
Kjøttfrie middager trenger ikke være kompliserte eller ta lang tid å lage. Sleng sammen ingrediensene til de hvite “kjøttbollene” i en blender… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518cbae53bea', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Supper

Smakfull tomatsuppe med orzo og kjøttboller

1 Mins read
På grå og regnfylte dager er det godt med en middag som varmer. Supper i alle smaker og former er skikkelig regnværsfavoritt!… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518cbae551b2', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: