Sauser, dip & marinader

Hjemmelaget Pesto

1 Mins read

Pesto er en italiensk saus som særlig passer til ulike typer kjøtt, kylling og pasta. Det finnes mange typer pesto, men de mest populære er nok den rød pestoen og den grønne. Den grønne pestoen lages opprinnelig av basilikum som jeg viser i denne oppskriften, men det er også mulig å bruke andre typer ingredienser som f.eks. ramsløk. Denne pestoen er særdeles god til kylling, mozzarella og pizza.

Her er oppskriften på en klassisk hjemmelaget pesto!

Hjemmelaget Pesto

Ingredienser:

 • 1 potte med basilikum
 • 2 hvitløksfedd
 • 2-3 ss pinjekjerner
 • 1 dl olivenolje
 • 60 g revet parmesan
 • 1 klype salt
 • ¼ ts pepper

Slik gjør du det:

 1. Knus basilikumen, hvitløksfedd, halvparten av oljen og pinjekjerner sammen i en morter eller i en food processor.
 2. Tilsett parmesan, salt, pepper og resten av oljen. Knus alt sammen til en passe tykk saus.
 3. Oppbevar kjølig i et tett glass eller krukke. Holdbarhet i cirka to uker i kjøleskap og tett glass.
 4. Nyt!
You may also like
BakstLunsjUkategorisert

Speltsnurrer med pesto

1 Mins read
Speltsnurrer med pesto er et supert alternativ til brødskive i matpakka. Disse er utrolig enkle å lage og bare SÅ fulle av… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137f9b94ed6', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
LunsjMiddagVegetar

Enkel Pesto Penne

1 Mins read
Den siste uka skal jeg innrømme at det har gått mye i pesto. Siden jeg var så heldig å få flere potter… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137f9b97d42', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
LunsjMiddag

Lompepizza med kylling og pesto

1 Mins read
For alle de dagene du ikke har tid eller ork til å lage middag, lunsj eller kvelds, denne lompepizzaen lager du enkelt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65137f9b9a72e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: