Middag

Gresk inspirert lammeform

1 Mins read

Drømmen om å reise på utenlandsferie er nok for mange ganske så sterk om dagen. Det går mot enda en sommerferie hvor vi nok blir anbefalt å feriere i vårt vakre land. Heldigvis er det masse å finne på her hjemme også, og det er ingen som stopper oss fra å lage gode utenlandske smaker på vårt eget kjøkken!

Kjøtt av lam er noe jeg virkelig forbinder med Hellas og sommerferie. Den varme, gode og litt kraftige smaken fra lammet innhyllet av friske urter med lekne smaker. De fleste av oss tenker kanskje automatisk på gyros og moussaka når det er snakk om gresk mat og greske smaker, og det er kanskje ikke så veldig rart.

Denne lammeformen er en liten hylles til Hellas og de greske smaker, samtidig som den er gjort litt ekstra barnevennlig med makaroni.

Gresk inspirert lammeform

Ingredienser:

 • 1 rødløk
 • 1 pk lammekjøttdeig (ca. 400 g)
 • 4 hvitløksfedd
 • 1 boks hakkede tomater
 • 250-300 g ukokt makaroni
 • 1 ss oregano
 • ¼ ts kanel
 • ½ ts muskatnøtt
 • 1 egg
 • Ca. 100 g fetaost (kan erstattes med ricotta)
 • 1,5 dl gresk yoghurt
 • ¼ ts pepper
 • Olje til steking

Slik gjør du det:

 1. Finhakk rødløken. Stek løken sammen med lammekjøttdeigen i en gryte eller høy stekepanne. Tilsett finhakket eller presset hvitløk når meste parten av kjøttdeigen er brunet.
 2. Ha boksen med hakkede tomater i gryta. Kok opp og la det småputre et par minutter før du tilsetter oregano, kanel og muskatnøtt. La det småputre i cirka. 10-15 minutter.
 3. Kok makaroni som anvist på pakken mens tomatsausen putrer.
 4. Sett ovnen på 200 grader.
 5. Bland egget, yoghurten og 2/3 av fetaosten i en liten bolle. Rør det godt sammen.
 6. Når tomatsausen er ferdig og du har silt av vannet på makaronien, blander du dette godt sammen i gryta. Pass på at all makaronien har saus på seg.
 7. Hell blandingen over i en ildfastform. Hell deretter eggeblandingen over og topp alt med resten av fetaosten. Strø gjerne litt ekstra oregano på toppen.
 8. Sett midt i ovnen i ca. 15 minutter.
 9. Server med salat og brød
 10. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Lammeboller i Spicy Tomatsaus

1 Mins read
Pimp opp den vanlige “pasta og kjøttboller” med disse skikkelig gode lammebollene med et lite hint av Middelhavet, sammen med en litt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a6b1501f13', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Lammestek med hvitløk og rosmarin

1 Mins read
Lammestek er en klassiker når det kommer til skikkelig festmiddager, gjestemiddag og ikke minst helgemiddag! Denne digge middagen er både enkel og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a6b1503241', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Ekstra Saftig burger

1 Mins read
Burger er en skikkelig grillfavoritt nå på sommeren, og den beste burgeren er gjerne den man lager selv. Er dere ikke enige?… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a6b1505778', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: