Bakst

Magiske Oreosnurrer

1 Mins read

Vi har vel alle spist saftige og luftige kanelsnurrer. Men har du smakt mektige, smakfulle og helt magiske oreosnurrer?

Disse oreosnurrene er alle oreoelskeres våte drøm. Alle elementene i denne litt tidkrevende (men helt fantastiske!) bolla har et preg av oreo. Den er fyldig, den er mektig og den er bare helt magisk!

Oreosnurrer (15 store)

Ingredienser:

Deigen:

 • 2.5 dl melk
 • 140 g sukker
 • Ca. 650 g mel
 • ½ pk fersk gjær
 • 2 egg
 • 1 ts kardemomme
 • 70 g smør, romtemp.
 • 1o stk oreokjeks

Fyll:

 • 200 g kremost naturell, romtemp.
 •  8-10 stk oreokjeks
 • 1 egg
 • 80 g smør, romtemp.
 • 70 g sukker

Topping:

 • 125 g kremost naturell, romtemp.
 • 1 dl melis
 • 30 g smør, romtemp.
 • 1 ts vaniljesukker
 • 6 oreokjeks, knust

Slik gjør du det:

 1. Varm opp melk i en liten kjele til det blir fingervarmt eller rundt 37 grader. Smuldre og rør inn gjær, sukker og kardemomme i melken.
 2. Ha melkeblandingen over i en større bakebolle. Tilsett ett og ett egg om gangen, og rør dette godt sammen før du tilsetter smøret.
 3. Spe på med melet litt om gangen til det blir en fin og jevn deig. Til slutt tilsetter du knust oreokjeks (jeg kjører de gjennom foodprocessoren).
 4. La de heve til dobbelstørrelse, dette tar ca. 1-2 timer.
 5.  Mens deigen står å hever seg kan vi lage fyllet som skal være inni oreosnurrene. Start med å piske sammen kremost og smør.
 6. Rør deretter inn sukker og egg til det blir en fyldig krem. Vend til slutt inn knust oreokjeks. Sett til side til den skal brukes.
 7. Gjør klar 2 stekebrett med bakeark.
 8. Kjevle deigen ut på en melet overflate til et rektangel. Smør på fyllet i et tykt lag over hele rektangelet. Rull den sammen til en tykk pølse. Bruk en skarpkniv til å dele opp deigen i like store emner. Legg de på stekebrettene. Her skal de få heve i 30-40 minutter til.
 9. Forvarm ovnen på 200 grader. Sett snurrene midt i ovnen i ca. 15 minutter.
 10. Avkjøl bollene på rist.
 11. For å lage kremtoppingen pisker du først smør, kremost, vaniljesukker og melis sammen. Vend deretter inn oreokjeksen.
 12. Ha mellom 1 ts til 1 ss topping per bolle. Dryss gjerne litt knust oreokjeks på toppen før servering.
 13. Nyt!

You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518ca90b1e1a', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518ca90b3203', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Brownie Cookie Sandwich

1 Mins read
Gjør klart til fest med disse fantastiske Brownie Cookie Sandwichene! Disse er perfekte til både barnebursdag, sommerfest eller bare litt ekstra kos…. __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518ca90b48f1', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: