Knallgode Italienske Kjøttboller

866

Spagetti med kjøttboller er en skikkelig slager, særlig hos barna. Det er jo heller ikke så rart. Spagetti med kjøttboller i en skikkelig god saus er sykt godt! Særlig hvis du lager noen ordentlig gode kjøttboller med masse god smak!

Italienske kjøttboller byr på masse god smak uten å overdrive og uten å overskygge resten av maten på en negativ måte. Italienske kjøttboller har også en så god og mild smak at barna elsker den, og en ellers kanskje litt sliten rett får plutselig nytt liv.

Her kommer grunnoppskriften på skikkelige saftige italienske kjøttboller med masse god smak. Disse kan du lage til en tomatsaus, du kan lage de mindre enn vanlig kjøttboller å ha til tapasbordet eller kanskje på pizzaen? Bruksområdene er mange, og med denne oppskriften får du garantert en god smaksopplevelse!

Knallgode Italienske Kjøttboller (ca. 18 stk)

Ingredienser:

  • 500 g kjøttdeig
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 brødskive uten skorpe
  • 1 egg
  • Ca. 1 dl revet parmesan
  • ½ ts chiliflak
  • ½ ts oregano
  • ½ ts rosmarin
  • ½ ts basilikum
  • ½ ts timian

Slik gjør du det:

  1. Sett ovnen på 175 grader. Gjør klart 1-2 stekebrett med bakepapir.
  2. Ha kjøttdeigen og alle krydderne i en bakebolle. Bland inn egget, presset hvitløk og brødskiva smuldret opp. Her er det best å bruke rene hender eller hender med hansker så du får blandet alt skikkelig godt sammen.
  3. Form til små baller og legg på stekebrettet med litt avstand fra hverandre.
  4. Stek midt i ovnen i ca. 10-15 minutter til de begynner å bli litt gylne og er helt gjennomstekt.
  5. Server med det du måtte ønske.
  6. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: