Okseramen

732

Ramen med ekte hjemmelaget buljong slår vanlig ferdig-nudler når som helst! En god buljong tar lang tid å lage og man må smøre seg med tålmodighet før man endelig kan nyte det etterlengtede måltidet. Okseramen er ramen laget på buljong av okse. Her bruker jeg som oftest bibringe av okse, men oksehale smaker også nydelig når man lager buljong av det.

Spiser du ikke opp buljongen når du lager den anbefaler jeg å fryse den ned i isbitposer eller isbitformer. Da kan man ta det opp neste gang man trenger litt buljong! Et annet lite tips er at du fint kan lage buljongen dagen i forveien oppbevare denne i kjøleskapet og bare varme den opp dagen etter hvis du ønsker det.

Okseramen (4-5 stk)

Ingredienser:

Buljong:

 • Ca. 1 kg bibringe
 • 2 løk
 • 10 hvitløksfedd
 • 1 ts hel kardemomme
 • 1 stjerneanis
 • Vann

Garnityr:

 • 2-3 vårløk
 • 2 gulrøtter
 • 1 rød chili
 • 1 pk Eggenudler
 • 2-3 kokte egg

Slik gjør du det:

 1. Skyll av bibringen og ha den i en stor jerngryte. Ta av skallet på løken og del løken i 4, ha det i jerngryta. Ta av skallet på hvitløken og ha feddene oppi gryta sammen med stjerneanis og kardemomme. Fyll gryta med vann slik at det akkurat dekker kjøttet. Sett på middels varme i 6-7 timer og ha på et lokk. Sjekk gryta med jevne mellomrom og fyll på med vann i løpet av koketiden slik at det alltid dekker kjøttet.
 2. Når det har gått 6-7 timer tar du ut kjøttet av gryta og legger det på en fjøl eller en tallerken. Sil gjennom buljongen et par ganger slik at du får ut løk og krydder.
 3. Kok nudlene.
 4. Fyll på med 2-4 dl vann alt etter hvor mye som er igjen etter du har silt og tatt ut kjøttet. Sett tilbake på plata og varm det opp. Smak gjerne til med noe mer krydder på dette tidspunktet hvis du synes buljongen smaker for lite eller spe på med vann hvis du synes det er for sterk smak.
 5. Skjær opp grønnsakene, kjøttet og kok eggene.
 6. Ha grønnsaker, nudler, kjøtt og egg i dype skåler. Bruk en øse til å helle over buljong i skålene. Dryss til slutt over litt vårløk og chili.
 7. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: