Fine Skilpaddestykker

597

Baking er alltid gøy. Særlig barn synes det er morsomt å være med på kjøkkenet å få lov til å bake. Da er disse fine skilpaddestykkene helt geniale! De er enkle å lage, med få ingredienser og både ser og smaker bra!

Fine Skilpaddestykker (6-8 stk)

Ingredienser:

 • 1 kg mel
 • 200 g smør
 • 6 dl melk eller vann
 • ½ pk tørrgjær
 • ½ ts salt
 • Frø til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du det:

 1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
 2. Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken (eller vannet) og varm opp slik at det blir fingervarmt (ca. 37 grader).
 3. Elt inn melkeblandingen i bakebollen med det tørre. Hvis du bruker en kjøkkenmaskin, lar du den elte i 5-7 minutter. Deigen skal være Fast og smidig, og den skal ikke klistre seg til sidene av bakebollen.
 4. Sett den til heving på et lunt sted i 1-1,5 time.
 5. Rull deigen ut på en ren benk. MERK du skal ikke bruke mel når du ruller ut denne, da blir den fort tørr. For å lage skilpaddene starter du med å lage kroppen. Kroppen er på størrelse med en vanlig bolle/rundstykke. Press den litt ned og legg på et stekebrett med bakeark. Rull deretter 4 litt avlange pølser som du klemmer forsiktig sammen og sett på disse som ben, bruk gjerne litt vann som lim for at delene skal sitte litt bedre. Til slutt triller du et lite hode.
 6. La de etterheve i cirka 30-40 minutter.
 7. Pensle med vann og ha på eventuelle frø. Sett stekeovnen på 225 grader.
 8. Stek midt i ovnen i cirka 13 minutter.
 9. La de avkjøle seg et par minutter før servering.
 10. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: