Middag

Dumplings med peanøttsaus

1 Mins read

Peanøttsaus + Dumplings = ELSK!

Jeg pleier sjelden å bytte ut min favoritt saus til dumplings med noe nytt, det har liksom alltid vært dumplings og hoisinsaus (en sjelden gang sweet chili saus også!). Men nå har jeg virkelig falt for denne knallsterke komboen med hjemmelagde dumplings og en enkel, hjemmelaget peanøttsaus.

Dumplings med peanøttsaus (ca. 15 dumplings)

Ingredienser:

 • 1 pk svinekjøttdeig
 • 2-3 hvitløksfedd
 • 2 ss soyasaus
 • 2-3 ss revet ingefær
 • 1 egg
 • 2-3 vårløk
 • 2 ts ketchap manis
 • 3 ts maizena
 • Dumplingsark (her bruker jeg firkantet wonton ark)

Peanøttsaus:

 • Ca. 100g peanøttsmør
 • 1 ss chilisaus
 • 1 hvitløksfedd
 • Ca. 1 dl vann (se litt an)
 • 1 ss eplecidereddik
 • 3 ss soyasaus
 • 2 ss brunt sukker
 • Olje til steking

Slik gjør du det:

 1. Finhakk vårløk, riv ingefær og hvitløk.
 2. Bland alle ingrediensene til dumplingsfyllet i en bolle. Sett til side i minst 10 minutter (sett i kjøleskap hvis det blir lenger enn 10-15 min).
 3. Finn frem bambussteameren og ha litt bakepapir i bunnen, stikk ut noen hull så dampen kommer gjennom papiret.
 4. Legg dumplingsarkene utover benken. Ha litt fyll midt på arket (jeg bruker cirka 1 ss fyll i firkantet wonton ark). Ta litt vann på fingrene og stryk over kantene til arket, brett dumplingen på ønsket måte.
 5. Ha i bambussteameren og steam til de er gjennomstekt.
 6. Mens dumplingsene er i steameren lager vi sausen. Ha litt olje i en kjele. Sett på medium varme og stek finhakket hvitløk. La den steke i cirka 1 minutt. Tilsett resten av ingrediensene til sausen og la det smelte sammen. Smak til med eventuelt mer chilisaus eller peanøttsmør.
 7. Server dumplingsene i en skål eller på en tallerken med et par ss med peanøttsaus, enten over eller til å dyppe i. Pynt gjerne med vårløk og peanøtter.
 8. Nyt!
You may also like
MiddagVegetar

Thai Red Curry Nudler

1 Mins read
Thai Red Curry Nudler har blitt en av mine favorittretter når jeg har dårlig tid, men har lyst på noe med mye… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a5a845d437', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a5a845fc64', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Thai Red Chicken Curry

1 Mins read
Hvis du har lyst på en rask middag med gode, velbalanserte smaker fra det asiatiske kjøkkenet, da er dette oppskriften for deg! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a5a8462124', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: