Bakst

Sunnmørsbrød

1 Mins read

Vi har offisielt fått en ny favoritt når det kommer til matpakkebrød! Sunnmørsbrød er enkle og gode brød som går fort å lage. Denne oppskriften er egentlig til 3 brød, men jeg pleier vanligvis å lage 2 brød og 4-6 rundstykker.

Timer man brødbakingen riktig har vi nemlig rykende ferske rundstykker til kvelds!

Sunnmørsbrød (2-3 brød)

Ingredienser:

 • 1 pk gjær (tørr eller fersk)
 • 11-12 dl lunkent vann
 • 1200-1300 g mel
 • 150 g havregryn
 • 150 g rugmel
 • 250 g grovt mel
 • 0.5 dl lys sirup
 • 1 ss salt
 • 3 ss olje

Slik gjør du det:

 1.  Start med å ha alle ingrediensene i en stor bakebolle.
 2. Rør inn sirup, olje og vann til du har en jevn deig. Synes du deigen er for klissete tilsetter du litt og litt mer mel. Deigen skal selv slippe bollen. La den elte i kjøkkenmaskinen i ca 5 minutter.
 3. Gjør klar 2-3 brødformer med bakepapir.
 4. Hell deigen ut på benken UTEN mel. Del den inn i 2-3 emner og rull disse til brød. Legg brødene rett i brødformene.
 5. Hev i 1-1,5 time.
 6. Sett ovnen på 190 grader.
 7. Pensle brødene lett med vann og snitt i toppene.
 8. Stek midt i ovnen i cirka 40 minutter.
 9. Avkjøl brødene på rist før servering.
 10. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e55e609ec', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e55e61e76', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Grove Pitabrød

1 Mins read
Pitabrød er et stykke svært luftig rundstykke som kan brukes til så mangt! Disse er perfekte som en erstatter for brødskiva i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e55e6328c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: