Kaker og Dessert

Bursdagsmuffins uten sukker og melk

1 Mins read

Bursdager kommer vi borti hvert eneste år enten det er vår egen eller andres. Og til bursdager hører selvfølgelig kaker og kos til! Det finnes en haug med allergier, dietter og andre hensyn der ute som man ofte kan støte på når man skal bake kaker til bursdager. Da er denne bursdagsmuffinsen uten sukker og melk fin å ha, bytter du ut de ingrediensene som inneholder gluten (som f.eks. mel) med glutenfrie varianter har du også bursdagsmuffins som er glutenfri.

Bursdagsmuffins uten sukker og melk (ca. 20 stk)

Ingredienser:

 • 2-3 bananer
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 ss agave sirup (kan sløyfes)
 • 1,25 dl kokosmelk
 • 1 ts natron
 • 2 ts bakepulver
 • 60 g melkefri yoghurt, (vanilje eller naturell)
 • 3 egg
 • 325 g mel
 • 2 ss bakekakao

Smørkrem:

 • 600 g melis
 • 125 g oatly kremost/ imat fraiche
 • 200 g smør uten melk
 • 1-2 ts vaniljeessens

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 180 grader. Gjør klar et stekebrett eller muffinsbrett med muffinsformer.
 2. Skrell og ha bananene i en bakebolle. Mos de med en gaffel. Tilsett egg, kokosmelk, yoghurt og vaniljesukker. Bruk gaffelen til å mose alt sammen til en litt jevn røre.
 3. Spe på med de tørre ingrediensene mens du rører. Rør til det er en jevn og glatt røre. Smak til slutt til med sirup, er bananene veldig modne er de gjerne også veldig søte og det vil ikke være behov for mer søtt.
 4. Fordel røren i muffinsformene. Fyll litt over halve muffinsformen.
 5. Stek i cirka 15 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
 6. Bland sammen alle ingrediensene til smørkremen. Bruk en skje eller en sprøytepose til å dekorere muffinsene. Pynt gjerne mer med strøssel.
 7. Nyt!
You may also like
FrokostLunsj

BLT Muffins

1 Mins read
Når det begynner å bli kjedelig med brødskiver til lunsj er det lurt å finne annen mat som både er mettende og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651384f474b43', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Mocca Cookies

1 Mins read
Hvis du er sugen på noe skikkelig godt til kaffen, men ikke ønsker å dra på butikken eller stå et par timer… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651384f4763d9', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Raske Brownie Cookies

1 Mins read
Skal du ha besøk om 30 minutter og trenger noe lett å servere? Eller er du kanskje bare fysen på noe skikkelig… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651384f477dc7', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: