Kyllinglasagne

355

Lasagne er en populær helgemiddag. Den italienske klassikeren er en storfavoritt på de norske middagsbordene rundt om i landet. Som med mye annen god mat kan også lasagne varieres i det uendelige, jeg har blant annet tidligere lagt ut en vegetar lasagne som er farlig god og en skikkelig god luksuslasagne. Denne gangen tenkte jeg å dele en skikkelig digg oppskrift på kyllinglasagne.

Lasagne med kylling

Ingredienser:

 • 800g kyllingkjøttdeig
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 2 gulrøtter
 • 1 liten søtpotet
 • 2 dl vann + 1 buljongterning
 • 1 ss oregano
 • Salt og pepper til smak
 • Olje til steking

Hvit saus:

 • Ca. 100 g smør
 • 100-250 g revet ost
 • 4 dl melk
 • 4-5 ss mel
 • 1 ts muskatnøtt, revet
 • Salt og pepper til smak
 • Ca. 300 g ost til topping (gjerne forskjellige oster)
 • Pastaplater

Slik gjør du det:

 1. Finhakk løk, hvitløk, gulrøtter og søtpotet.
 2. Ha litt olje i en gryte. Når oljen er varm tilsetter du kjøttdeig, løk og hvitløk. Når kjøttdeigen begynner å bli stekt tilsett oregano, hakkede tomater og vann med buljong. Kok opp og la stå å småputre i 30-40 minutter. Smak til med salt og pepper.
 3. Smelt smør i en ny kjele til den hvite sausen. Når smøret er smeltet rører du inn melet. Tilsett litt og litt av melken om gangen. La melken bli varm mens du rører før du sper på med mer. Ha i muskatnøtt. Når sausen har blitt helt varm tilsetter du osten. Rør forsiktig så det ikke brenner seg. Smak til med salt og pepper.
 4. Smør en ildfastform og legg kjøttsausen og den hvite sausen lagvis med pastaplater i mellom.
 5. Forvarm ovnen på 200 grader. Stek i 20-30 minutter.
 6. Avkjøl litt før servering. Server med salat og brød.
 7. Nyt!

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: