Middag

Kyllinglasagne

1 Mins read

Lasagne er en populær helgemiddag. Den italienske klassikeren er en storfavoritt på de norske middagsbordene rundt om i landet. Som med mye annen god mat kan også lasagne varieres i det uendelige, jeg har blant annet tidligere lagt ut en vegetar lasagne som er farlig god og en skikkelig god luksuslasagne. Denne gangen tenkte jeg å dele en skikkelig digg oppskrift på kyllinglasagne.

Lasagne med kylling

Ingredienser:

 • 800g kyllingkjøttdeig
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 2 gulrøtter
 • 1 liten søtpotet
 • 2 dl vann + 1 buljongterning
 • 1 ss oregano
 • Salt og pepper til smak
 • Olje til steking

Hvit saus:

 • Ca. 100 g smør
 • 100-250 g revet ost
 • 4 dl melk
 • 4-5 ss mel
 • 1 ts muskatnøtt, revet
 • Salt og pepper til smak
 • Ca. 300 g ost til topping (gjerne forskjellige oster)
 • Pastaplater

Slik gjør du det:

 1. Finhakk løk, hvitløk, gulrøtter og søtpotet.
 2. Ha litt olje i en gryte. Når oljen er varm tilsetter du kjøttdeig, løk og hvitløk. Når kjøttdeigen begynner å bli stekt tilsett oregano, hakkede tomater og vann med buljong. Kok opp og la stå å småputre i 30-40 minutter. Smak til med salt og pepper.
 3. Smelt smør i en ny kjele til den hvite sausen. Når smøret er smeltet rører du inn melet. Tilsett litt og litt av melken om gangen. La melken bli varm mens du rører før du sper på med mer. Ha i muskatnøtt. Når sausen har blitt helt varm tilsetter du osten. Rør forsiktig så det ikke brenner seg. Smak til med salt og pepper.
 4. Smør en ildfastform og legg kjøttsausen og den hvite sausen lagvis med pastaplater i mellom.
 5. Forvarm ovnen på 200 grader. Stek i 20-30 minutter.
 6. Avkjøl litt før servering. Server med salat og brød.
 7. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Lammestek med hvitløk og rosmarin

1 Mins read
Lammestek er en klassiker når det kommer til skikkelig festmiddager, gjestemiddag og ikke minst helgemiddag! Denne digge middagen er både enkel og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518d862c9190', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pizza på grillen

1 Mins read
Har du noen gang prøvd den italienske storfavoritten rett på grillen? Bytt ut pølser og hamburgere med en skikkelig digg pizza med… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518d862cbf7a', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Middag

Hvit Italiensk Pizza med Rødvinspølse

1 Mins read
Langtidheving er noe jeg virkelig har falt for. Det å bruke noen ekstra minutter en kveld for at man raskt og gæli’… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6518d862d02e0', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: