Ukategorisert

Grov focaccia

1 Mins read

Det italienske brødet focaccia er et populært brød, ofte servert sammen med supper, salater eller pasta.

Dette saftige, luftige brødet kan man enkelt bake før middagen, lunsjen eller kanskje tapasen uten anstrengelser eller hokus pokus. Her kommer oppskrift på en litt grovere variant, jeg er veldig glad i å servere denne til salater og supper da denne gjerne metter litt mer enn vanlig fin focaccia. Vil du prøve lys focaccia finner du oppskrift på det her eller ved å bruke søkefeltet.

Grov focaccia

Ingredienser:

 • 1 pose gjær
 • 300 g grovt mel
 • 400 g mel
 • 4 ss olje + 1 til toppen
 • ½ ts salt
 • 5 dl vann

Topping:

 •  1-2 ss rosmarin
 • ½ ss flaksalt/havsalt
 • 6-8 minitomater

Slik gjør du det:

 1. Ha alt det tørre i en bakebolle,
 2. Bland inn lunkent vann og olje. Elt og kna det til det blir en smidig og god deig. Ha plast eller kjøkkenhåndkle over og sett til heving 1 time.
 3. Ha litt bakepapir i en langpanne. Kjevle eller dra deigen ut i langpanna slik at den er cirka like tykk alle steder. Del tomatene i 2 og legg de rundt på deigen, press de gjerne litt ned. Ha over olje, salt og rosmarin. La etterheve i 40-60 minutter.
 4. Forvarm ovnen til 200 grader. Stek midt i ovnen i 20-30 minutter. Avkjøl litt før servering.
 5. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Baconsurret Asparges med sesamfrø

1 Mins read
Pimp opp middagen med disse digge aspargesene surret i bacon penslet med en deilig saus med sesamfrø og honning. Denne er perfekt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a64cbdb5ef', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Krydra Cheesy Fries

1 Mins read
Ordentlig comfortfood, også kalt kosemat, kan man lage raskt og enkelt selv hjemme! Hva med noen skikkelig cheesy fries? Spør pommes frites… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a64cbdd3ef', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Vannmelonsalat

1 Mins read
En salat som både kan brukes som salat og til middag er denne fantastiske vannmelonsalaten! Vannmelonsalat Ingredienser: ½ vannmelon 1 halv agurk… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a64cbe043e', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: