Bakst

Focaccia

1 Mins read

Focaccia er et deilig mykt brød som passer perfekt til supper og salater, eller bare som kos sammen med gode oljer med smak eller aioli. Rosmarinen gir brødet en frisk og fyldig smak, og passer utmerket med et dryss havsalt.


Focaccia

Ingredienser:

 • 1 pk gjær
 • Ca. 1 kg mel
 • 1 ss sukker
 • 2 dl olje
 • 6 dl vann
 • 1 ss rosmarin
 • ¼ ts salt

Topping:

 • Olje til pensling
 • Hav- eller flakssalt
 • Rosmarin

Slik gjør du det:

 1. Smuldre gjær i lunkent vann.
 2. Ha i resten av ingrediensene og elt til en smidig og jevn deig.
 3. Hev i 1 time.
 4. Ha deigen på en melet overflate.
 5. Bruk en kjevle eller hende til lage et rektangel av deigen slik at den passer på et stekebrett. Smør en langpanne eller kle det med et stekepapir og legg deigen på den.
 6. Etterhev i 45-60 minutter.
 7. Forvarm ovnen på 200 grader.
 8. Lag små groper eller hull i deigen ved å presse en finger 1/3 del ned i deigen på flere steder. Pensle focacciaen med olje og dryss over rosmarin og salt.   
 9. Sett midt i ovnen i ca. 25-30 minutter.
 10. Avkjøl i ca. 10 minutter. Skjær i kvadrater.
 11. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519f457915f2', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519f45793469', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Herlig Hverdagsbrød

1 Mins read
Brød er nok det de aller fleste av oss spiser og/eller serverer opptil flere ganger i uka. Det finnes utrolig mange brødsorter… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519f45795352', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

1 Comment

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: