Middag

Risotto med fisk og chorrizo

1 Mins read

Risotto er en skikkelig go-to-rett for meg. Jeg elsker parmesan og kan med hånda på hjertet si at det er min absolutt favoritt ost, og det å da kunne spise en skikkelig digg, kremet risotto med masse deilig parmesan, ja da smiler livet! Vi har tidligere vært borti den magiske risottoen med sopp, men nå skal jeg vise dere en herlig risotto rett med fisk og chorrizo som er ypperlig til middag! Mange kjenner til risotto som et tilbehør eller en forrett, men her er risottoen servert som en hovedrett og jeg vil si at det er den som virkelige er stjerna på tallerkenen.

Risotto med fisk og chorrizo (4 porsjoner)

Ingredienser:

 • 2 sjalottløk
 • 2 hvitløk
 • 270 g risottoris, tørr
 • 2 dl hvitvin (kan erstattes med buljong)
 • 2,5 ss kyllingkraft
 • 1-2 chorrizopølser
 • 6 dl vann
 • 1 ss smør
 • Ca. 60 g parmesan
 • 4-500 g fisk (gjerne blanding av f.eks. laks og torsk)
 • Ca. 150-200 g erter, frosne
 • Smør til steking ¨

Slik gjør du det:

 1. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres dette i en tykkbunnet gryte på middelsvarme.
 2. Tilsett hvitvin og ris, og la vinen få koke helt inn før du går over til neste punkt.
 3. Bland ut kraften i vann. Spe på litt og litt av væsken i gryta, la det få koke nesten helt inn før du tilsetter mer. Sammen med siste skvetten med vann tilsetter du ertene.
 4. Stek fisk og chorrizopølse i biter.
 5. Ha i 1 ss smør og parmesan i risottoen. Rør det godt sammen slik at den får en kremet konsistens. Smak til med salt, pepper eller mer parmesan.  
 6. Server pølse, fisk og risotto hver for seg eller legg opp på tallerkener.
 7. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Enkel laksegrateng med makaroni

1 Mins read
Server en enkel fiskemiddag til hele familien med denne enkle laksegratengen. Denne er enkel å lage og mild i smaken så de… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fdb10a66d', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukemeny

Ukemeny for Uke 1

2 Mins read
Nytt år, nye muligheter! Ukesmenyene er endelig tilbake igjen! Jeg vet de har vært savnet hos flere av dere, og det må… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fdb112309', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Laks i kokossaus

1 Mins read
Laks i kokossaus er en god fiskemiddag med et lite asiatisk-preg. Den er enkel å lage og ikke minst enkel å like!… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519fdb11499a', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: