MiddagSupperSupperVegetar

Søtpotet og linsesuppe

1 Mins read

Suppe er noe jeg egentlig sjeldent spiser om sommeren. Hvorfor det er sånn har jeg enda ikke kommet frem til, for suppe er jo egentlig noe av det beste som finnes! Supper kan man variere i det uendelige. Man kan til og med nyte supper både varme og kalde!

Søtpotet og linsesuppe er en herlig, mettende suppe med gode smaker. Den er lett og rask å lage, og krever ikke all verden av ingredienser. Jeg har valgt å legge ut oppskrift på en vegetar-variant, men den kan helt fint nytes med biter av fisk eller kjøtt også. Dette er en litt stor oppskrift og restene kan fint bli med til både lunsj dagen etter eller fryses ned.

Søtpotet og linsesuppe

Ingredienser:

 • 2 ts karri
 • 2 løk
 • 1 eple
 • 20 g koriander, fersk
 • 800 g søtpotet (2-4 stk)
 • 100 g røde linser, ukokt
 • 3 dl kokosmelk
 • 4 hvitløksfedd
 • 1 ss ingefær, revet
 • 1, 2 l grønnsaksbuljong

Slik gjør du det:

 1. Finhakk koriander, hvitløk og ingefær. Skrell og kutt opp eplet og løken. Skrell, vask og kutt opp søtpotetene.
 2. Ha olje i en gryte og sett på middels til høy varme. Ha eple, løk, koriander, hvitløk, ingefær og karri i gryta og stek i 2-3 minutter.
 3. Tilsett resten av ingrediensene. Rør om og kok opp. La det småkoke i 20 minutter.
 4. Bruk en stavmikser til å jevne suppa. Sett tilbake på plata og kok opp slik at suppa er gjennomvarm.
 5. Server med f.eks. brød.
 6. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139b7f832e5', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Supper

Smakfull tomatsuppe med orzo og kjøttboller

1 Mins read
På grå og regnfylte dager er det godt med en middag som varmer. Supper i alle smaker og former er skikkelig regnværsfavoritt!… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139b7f84cad', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Vegetar

Chilli Sin Carne

1 Mins read
Vil du ha en rask, billig og lettvint middag som virkelig slår an i hverdagen? Test ut denne gode oppskriften på Chili… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65139b7f86746', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: