KakerKaker og Dessert

Klassisk Langpanne Sjokoladekake

1 Mins read

Gjør klar til fest med denne enkle, klassiske sjokoladekaka! Eller kanskje du skal bake til skoleavslutningen, loppemarkedet eller 17.mai? Dette er kaka du leter etter! Den er enkel, supergod og serveres i en stor langpanne.

Klassisk Langpanne Sjokolade

Ingredienser:

 • 550g mel
 • 800g sukker
 • 400g smør
 • 4 dl melk
 • 4 egg
 • 1 beger rømme
 • 2 ts natron
 • 1 ts vaniljesukker
 • 8 ss bakekakao

Glasur:

 • 500g melis
 • 6 ss bakekakao
 • 100g smør
 • 1 dl melk
 • 2-3 ss sterk kaffe
 • 3 ts vaniljesukker
 • Kakestrøssel  

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 180 grader. Gjør klar en langpanne med bakepapir.  
 2. Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og bakekakaoen i det smeltede smøret. Rør det sammen og varm det opp til fingertemperatur.
 3. Pisk sammen egg, sukker og rømme i en stor bakebolle.
 4. Rør inn sjokoladesmøret.
 5. Spe på med de tørre ingrediensene til du har en glatt og jevn kakerøre. ¨
 6. Hell røren over i langpanna. Sett den midt i ovnen og la den steke i ca.30-40 minutter.
 7. Sett kaka til side og la den avkjøle seg før du tar på glasuren.
 8. Glasur: Smelt smøret i en kjele og hell i melk, vaniljesukker og bakekakao. Rør alt godt sammen før du sper på med melis og kaffe til du får en jevn glasur. Smør glasuren over den avkjølte kaka og dryss over ønsket kakestrøssel.
 9. Sett kaka med glasur kjølig en liten stund før du skjærer opp og serverer, da får du jevnere og finere kakestykker.
 10. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Mocca Cookies

1 Mins read
Hvis du er sugen på noe skikkelig godt til kaffen, men ikke ønsker å dra på butikken eller stå et par timer… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651383315509c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138331572a9', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513833158974', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: