Sauser, dip & marinader

Hjemmelaget Blåbærsyltetøy

1 Mins read

Nå på høsten bugner skogene av blåbær. Blåbær er mitt favoritt bær. Og sant skal sies, bærene vi selv plukker i skogen er mye bedre enn de fra butikken! Helt fra jeg var liten har jeg gjerne blitt sett sittende i lyngen å spise blåbær, og det ser heldigvis ut som gutta mine tar etter meg. De storkoser seg når de får blåbær, særlig blåbærgrøt er favoritten! Her kommer en rask og enkel oppskrift så også du kan lage blåbærsyltetøy hjemme!

Hjemmelaget blåbærsyltetøy

Ingredienser:

  • Ca. 1 kg blåbær, ferdig renset
  • 2-500 g sukker (dette må man gjerne smake seg frem til)
  • 4-6 g syltepulver

Slik gjør du det:

  1. Ha alt i en kjele. Start gjerne med 250g sukker og smak til med mer sukker senere.
  2. Kok det opp og la det koke i et par minutter.
  3. Sett kjelen til side og la det avkjøle seg. Ha syltetøyet over i en tett beholder og sett i kjøleskapet.
  4. Server som pålegg, til pannekaker eller andre godsaker.
  5. Nyt!
You may also like
BakstKaker og Dessert

Natronkaker

1 Mins read
Natronkaker er tykke, små kaker som fort kan minne om amerikanske pannekaker. Disse er perfekte å servere som en litt fyldig dessert… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513963d015e1', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Smuldrepai med blåbær

1 Mins read
Selv om det er sommer og varmt i været setter ikke det stopper for at vi må ha litt dessert i ny… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513963d03959', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
BakstKaker og Dessert

Sunne, luftige banan- og blåbærmuffins

1 Mins read
Disse muffinsene er bare helt perfekte! De passer til absolutt alt de. Som et litt sunnere alternativ i bursdagsselskapet. De passer som… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513963d061d1', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: