Middag

Potetform med sprø poteter

1 Mins read

Som dere helt sikkert har fått med dere nå så er vi her i heimen veldig glad i former og gryter. Dette er rett og slett fordi de som oftest lager seg selv, noe som er svært praktisk i hverdagen. Denne potetformen med deilige sprø poteter var jeg veldig usikker på hvordan de yngste i huset kom til å reagere på. Det er jo nemlig synlig grønnsaker i formen, noe som ofte ikke er så veldig populært.

Men skulle dere ha sett! Ikke et ord ble sagt om gulrøttene og paprikaen, og tror dere ikke den som var mest skeptisk også forsynte seg to ganger? DET kaller jeg en suksess!

Potetform med sprø poteter (4-5 personer)

Ingredienser:

 • Ca. 8-10 middelsstore poteter
 • 2 gulrøtter
 • 1 løk
 • 2 hvitløksfedd
 • 1 rød paprika
 • 1 pk kjøttdeig
 • 2 ts oregano
 • 1,5 ts løkpulver
 • 1 ss rosmarin
 • 1,5 ts cayennepepper
 • Ca. 100 g revet ost
 • 2 ss mel
 • 2 ss smør
 • 3 dl melk
 • Salt og pepper
 • 1 ts muskat
 • 2 ss olje + til steking

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 200 grader.
 2. Vask potetene. Skjær de i 4-6 biter per potet. Ha de på et stekebrett. Ha over ca 2 ss olje og dryss over litt rosmarin og salt. Sett midt i ovnen i cirka 30 minutter.
 3. Finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrøttene og skjør de og paprikaen i litt grovere biter.
 4. Varm litt olje i en stekepanne. Stek kjøttdeigen, krydder og grønnsakene (ikke potetene) til kjøttdeigen er gjennomstekt.
 5. Smelt smør i en liten kjele. Når smøret har smeltet helt rør inn melet og spe på med melk. La det koke til det har blitt en tykk saus. Smak til med muskat, salt og pepper. Synes du at du ikke får tykk nok saus kan du bland ut 1 ts maisenna i 1-2 ss vann og tilsette dette i sausen.
 6. Bland potetene og sausen sammen med kjøttdeigen i stekepanna. Rør godt.
 7. Ha det over i en ildfastform. Dekk med revet ost.
 8. Stek i 7-10 minutter i ovnen eller til osten har smeltet og blitt gyllen.
 9. Server gjerne med en liten salat eller som den er.
 10. Nyt.
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a84771ca12', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a84771dcf7', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651a84771ef15', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: