Middag

Quiche med lam

1 Mins read

Quiche er en salt pai laget på filodeig eller butterdeig, fylt med velsmakende fyll som gjerne er laget med en base av egg og fløte. Denne passer perfekt til middag eller lunsj.

Det jeg liker aller best med Quiche i forhold til en vanlig middagspai er at den ikke er like mektig. Jeg bruker helst filodeig for en mer sprøere og lettere følelse, men det går helt fint å bruke vanlig butterdeig også.

Quiche med lam (4-5 pers.)

Ingredienser:

 • 1 pk filodeig (eller butterdeig)
 • 2 dl fløte
 • 4 egg
 • 1 liten løk
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 ss gressløk
 • 400 g lammekjøttdeig
 • Ca 100g revet ost
 • 20 g smeltet smør + til steking

Slik gjør du det:

 1. Finhakk løk og hvitløk.
 2. Varm litt smør i en stekepanne. Brun kjøttdeigen noen minutter før du steker den sammen med hvitløk og løk. Avkjøl noe og hell av overflødig fett/vann.
 3. Sett ovnen på 180 grader.
 4. Smør en paiform. Legg et og et filodeigark i paiformen, pensle med smeltet smør. Skjær av deigen som henger over kanten.
 5. Pisk sammen egg og fløte. Rør inn gressløken og osten.
 6.   Ha i lammekjøttdeigen og løken i paiformen. Hell over eggeblandingen.
 7. Stek midt i ovnen i cirka 20 minutter. Fyllet skal ha blitt helt stivt.
 8. Avkjøl litt før servering. Server gjerne med en grønn salat til.
 9. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138cd0038cd', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Lettvint Omelett i ovn

1 Mins read
Omelett er en rett som jeg bare elsker! Du kan spise den til absolutt alle måltider, og det finnes ikke annet enn… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138cd005053', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Supper

Smakfull tomatsuppe med orzo og kjøttboller

1 Mins read
På grå og regnfylte dager er det godt med en middag som varmer. Supper i alle smaker og former er skikkelig regnværsfavoritt!… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138cd006def', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: