KakerKaker og Dessert

Søtpotetkake med sjokolade

1 Mins read

Har du søtpoteter liggende i kjøleskapet som du ikke vet hva du skal gjøre med? Eller kanskje noen rester etter middagen? Da kan du lage denne enkle, søte lille søtpotetkaken med sjokolade.

Søtpotetkake med sjokolade

Ingredienser:

 • Ca. 100-150 g søtpotetmos
 • 165 g mel
 • ½ ts salt
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 1 dl melk
 • ½ ts eplecidereddik
 • 1 ss olje
 • 50 g sukker
 • 2 ss nugatti

Slik gjør du det:

 1. Forvarm ovnen på 180 grader.
 2. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
 3. Tilsett søtpotetmosen, rør inn før du tilsetter resten av de våte ingrediensene.
 4. Ha røra over i en smurt ildfast form.
 5. Stek midt i ovnen i cirka 15 minutter. Stikk en kakestikker eller kniv i kaka for å sjekke om den er gjennomstekt.
 6. Avkjøl i formen.
 7. Varm/smelt nugattien noen sekunder i mikroen eller over et vannbad.
 8. Bruk en skje til å fordele sjokoladen utover kaka.
 9. Server med en gang.
 10. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Snickers Milkshake

1 Mins read
Milkshake er alltid godt! Til at det egentlig er så enkelt å lage skal jeg innrømme at vi er utrolig dårlig på… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e905847d6', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e90586dfd', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
KakerKaker og Dessert

17.mai Red & Blue Velvet Kake

1 Mins read
Det nærmer seg 17.mai og i den forbindelse er det mye baking og matlaging rundt om i landet. Dette er tross alt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e905894b9', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: