BakstFrokost

Fine Valmuestykker

1 Mins read

Valmuefrø er mine favorittfrø! Jeg synes de har så utrolig god smak og passer helt perfekt til bakst. Så rundstykker og brød toppet med valmuefrø er noe jeg virkelig setter pris på å få servert. Disse fine valmuestykkene er både saftige og smakfulle. De passer ypperlig både på frokostbordet, koldtbordet og i matpakka på jobben eller skolen.

Valmuestykker (ca. 12-15 stk)

Ingredienser:

 • 600g mel
 • ½ pk gjær
 • 3 dl melk
 • 2 dl vann  
 • 1 ts salt
 • 2 ss valmuefrø
 • 3 ss smør

Slik gjør du det:

 1. Smelt smør i en liten kjele. Tilsett melk og vann. Varm opp til fingertemperatur.
 2. Smuldre gjæren i melkeblandingen. Ha alt i en bakebolle.
 3. Spe på med melet og saltet mens kjøkkenmaskinen går. Elt i 5-7 minutter på medium hastighet.
 4. Sett bollen på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse.
 5. Gjør klar et brett med stekepapir.
 6. Ha deigen ut på en melet overflate. Kna deigen et par ganger, før du ruller den ut som en pølse og deler den opp i ønsket antall rundstykker. Rull deigemnene til rundstykker og legg dem på stekebrettet. Etterhev i 30 minutter.
 7. Forvarm ovnen på 225 grader.
 8. Pensle rundstykkene med vann/egg/smeltet smør og strø over valmuefrøene.
 9. Stek midt i ovnen i cirka 15 minutter.
 10. Avkjøl på rist før servering.
 11. Nyt!
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651385a3204b1', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Lettvint Omelett i ovn

1 Mins read
Omelett er en rett som jeg bare elsker! Du kan spise den til absolutt alle måltider, og det finnes ikke annet enn… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651385a321a56', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651385a323014', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: