LunsjMiddag

Risengrynsgrøt i ovnen

1 Mins read

Er du en av de som blir lei av å stå i timevis å møtte røre i grøten til nissen? Og uansett hvor flink du er til å røre så blir en liten del av melka brent som gjør at små svarte prikker forpester den fine hvitfargen til julegrøten du prøvde å lage?

Da kan du trøste deg med at du ikke er alene! Og vet du hva, det finnes faktisk håp for sånne som oss! Denne risengrynsgrøten her er idiotsikker og vil gi deg en herlig julegrøt UTEN at den brenner seg!

PS! Vil du ha den HELT hvit så dropper du kanel og nøyer deg med kanel strødd på toppen. Og skal du ha mandel i grøten så tilsetter du den rett før servering.

Risengrynsgrøt i ovnen (3-4 pers.)

Ingredienser:

 • 1 L melk
 • 2 dl grøtris
 • 1-2 ss smør
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1-2 ts kanel
 • ½ ts salt
 • Smør, sukker og kanel til servering

Slik gjør du det:

 1. Sett ovnen på 180 grader.
 2. Ha alle ingrediensene i en ildfastform og rør godt.
 3. Sett midt i ovnen i cirka 1 time. Rør i ny og ne hvis du ønsker, det er ikke nødvendig.
 4. Ta formen ut av ovnen. Rør blandingen godt med en sleiv slik at snerken på toppen blandes ut med resten av grøten.
 5. Server med sukker, kanel og smør.
 6. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Mørk Pepperkakedeig

1 Mins read
Pepperkaker er et skikkelig must å bake hos oss i jula! Dette baker vi gjerne i flere omganger og både pepperkakehus og… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138b73a0131', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Kaker og Dessert

Julekonfekt

1 Mins read
Lag lekre julegaver til venner og familie med denne superenkle juleoppskriften! Slik gjør du det: __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138b73a17d3', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Mailendere

1 Mins read
Ta med barna å lag friske mailendere til jul! Mailendere er myke, smørkjeks med en frisk smak av sitron. Passer perfekt som… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138b73a2b29', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: