Middag

Vietnamesisk kylling med villris og salat

1 Mins read

Vietnamesisk kylling er en saftig og digg kylling med gode, milde smaker. Servert med villris, salat og et dryss hakkede peanøtter er dette en skikkelig slager på middagsbordet!

Et lite obs med denne retten er at bruk av vanlig soyasaus fort kan bli veldig salt, start derfor med 2/3 av soyasausen og smak deg frem med kyllingbuljong og/eller sitronsaft. Anbefaler derfor soyasaus med mindre salt hvis du får tak i dette!

Vietnamesisk kylling med villris og salat (4 pers.)

Ingredienser:

 • 3 dl villris
 • 3 hvitløksfedd
 • Ca. 20 g revet ingefær
 • 1 stk rød chili
 • 0.5 dl soyasaus med mindre salt
 • 1 lime
 • 4 gulrøtter
 • 7-800 g kyllinglårfilet
 • 1 håndfull peanøtter (kan sløyfes)
 • Mynte (kan sløyfes)
 • Salatmix
 • Olje til steking

Slik gjør du det:

 1. Start med å sette på vann til villrisen og koke denne som anvist på pakken.
 2. Finhakk chili og hvitløk, riv ingefær. Klem ut saften av halve limen og riv ca. 1 ts av skallet. Bland sammen chili, ingefær, hvitløk, limeskall og limesaft. Tilsett soyasaus og 2-3 ss vann.
 3. Varm litt olje i en stekepanne. Skjær opp kyllingen i biter eller strimler. Stek kyllingen til den er nesten gjennomstekt før du tilsetter marinaden i stekepanna sammen med 1 revet gulrot. Stek til kyllingen er helt gjennomstekt og marinaden tyknet til saus.
 4. Riv de resterende gulrøttene, og hakk opp en liten håndfull mynteblader og bland sammen med salatmixen og litt limesaft.
 5. Grovhakk peanøtter. Server kyllingen servert med villris og salatmix toppet med hakkede peanøtter.
 6. Nyt!
You may also like
Middag

Ovnsbakt kyllinglår i honning- og soyasaus

1 Mins read
Her kommer en enkel og sunn hverdagsmiddag! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65731024b5906', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagVegetar

Thai Red Curry Nudler

1 Mins read
Thai Red Curry Nudler har blitt en av mine favorittretter når jeg har dårlig tid, men har lyst på noe med mye… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65731024b7104', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
MiddagSupper

Miso Ramen med Ingefær

1 Mins read
Det enkle er ofte beste sies det! Når det kommer til enkle hverdagsmiddager kunne jeg ikke blitt mer enig. Den asiatiske retten… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65731024b8891', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d