Middag

Kyllinglaksa med hvitløksris

1 Mins read

Saftig kyllingbiter i en smaksrik saus inspirert med asiatiske smaker er en god beskrivelse av denne middagsretten! Jeg har blitt helt hekta på hvitløksris om dagen så da blir det gjerne i kombinasjon med noen asiatiske gryter som denne kyllinglaksaen.

Kyllinglaksa med hvitløksris (4 pers.)

Ingredienser:

 • 3 hvitløksfedd
 • 6 dl vann
 • Ca. 300 g ukokt ris
 • 1 ts salt
 • 6-800g kyllinglårfilet
 • 4 dl kokosmelk
 • 0.5dl soyasaus uten salt
 • 400 g pak choi
 • 1 stor rød paprika
 • 2 ss lime-/sitronsaft
 • 2 ts karri
 • 1 ts koriander, malt
 • 1 ts gurkemeie
 • 1 ts revet lime-/sitronskall
 • 1 ts revet ingefær
 • ½ ts løkpulver
 • Smør/olje til steking

Slik gjør du det:

 1. Varm olje/smør i to gryter, en til ris og en til laksaen.
 2. Stek finhakket hvitløk i kjelen som du skal lage risen i. Stek hvitløken i 1-2 minutter. Tilsett vann, ris og 1 ts salt. La det stå på medium varme til vannet har trukket inn og risen er ferdigkokt.
 3. Stek kyllinglårfilet i strimler i den andre gryta. Legg det over på en tallerken og sett til side når det er gjennomstekt.
 4. Skjær paprika og pak choi i biter. Varm opp litt olje på nytt i gryta du stekte kyllingen i. Stek paprika og krydder i cirka 3 minutter.
 5. Hell i kokosmelk, limesaft, kyllingen og soyasausen. Kok opp og la det småputre i 4-5 minutter. Synes du sausen er for tynn la den putre i noen minutter til eller rør inn litt maisenna blandet ut med litt vann. Smak til med salt og pepper, og tilsett pak choien.
 6. Server med hvitløksris.
 7. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519f0c29735d', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519f0c29864c', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519f0c299836', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: