Middag

Hvit Italiensk Pizza med Rødvinspølse

1 Mins read

Langtidheving er noe jeg virkelig har falt for. Det å bruke noen ekstra minutter en kveld for at man raskt og gæli’ skal få en skikkelig digg, italiensk og ikke minst hjemmelaget pizza en annen dag man har det travelt, det er bare helt gull!

Denne pizzaen er en hvit italiensk pizza, så her lager vi 4 porsjonspizzaer (eller 1 stor hvis du heller vil det) med bianca saus toppet med noe så enkelt som rødvinspølse, rødløk og mozzarella.

Langtidshevet italiensk pizza med rødvinspølse

Ingredienser:

 • 3 dl kaldt vann
 • Ca 2-3 g tørrgjær
 • 1 ss sukker/honning
 • 500g pizzamel
 • 1 ts hvitvinseddik  
 • 0.5dl olje + til pensling
 • 1 klype salt
 • 1,5 dl creme fraiche
 • 1-2 hvitløksfedd
 • Friske urter (jeg bruker en blanding av gressløk, oregano og noen ganger timian)
 • Ca. 1-2 ts sitronsaft
 • 10-12 skiver god rødvinspølse
 • ½ rødløk i skiver
 • Mozzarella eller annen god ost  

Slik gjør du det:

 1. Rør sammen det tørre i en bakebolle. Bland sammen det våte i et desilitermål.
 2. Bland våte og tørre ingredienser sammen. Elt på medium hastighet i cirka 10 minutter.
 3. La deigen heve i 40 minutter på benken.
 4. Del deigen i 4 emner og plasser på et stekebrett. Pensle deigemnene lett med olje. Dekk brettet med plast og la det stå i 2 timer. Sett deretter stekebrettet i kjøleskapet frem til ca. 30 minutter før du skal steke dem. (Holder seg i 2-3 dager i kjøleskap).
 5. Rør sammen creme fraiche, finhakkete urter, finhakket/revet hvitløk og sitronsaft. Smak gjerne til med mer urter/hvitløk eller salt og pepper.
 6. Sett ovnen på 300 grader. Sett inn stekebrettet eller pizzasteinen du skal bruke inn i ovnen så dette også varmes opp.
 7. Bruk hendene til å dra ut og forme pizzaene. Smør på den hvite pizzasausen, ha over rødvinspølse, ost og rødløk.
 8. Ta pizzasteinen ut av ovnen. Ha en pizza om gangen på bakepapir over på pizzasteinen. Sett den øverst i stekeovnen.
 9. Stek i 1,5 minutt før du åpner stekeovnen og drar ut bakepapiret fra under pizzaen. Lukk igjen og stek i 3-4 minutter til.
 10. Server med ruccola.
 11. Nyt!  
You may also like
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e485071ec', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Lettvint Omelett i ovn

1 Mins read
Omelett er en rett som jeg bare elsker! Du kan spise den til absolutt alle måltider, og det finnes ikke annet enn… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e48508581', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Supper

Smakfull tomatsuppe med orzo og kjøttboller

1 Mins read
På grå og regnfylte dager er det godt med en middag som varmer. Supper i alle smaker og former er skikkelig regnværsfavoritt!… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e48509d78', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: