Ukategorisert

Mørk Pepperkakedeig

1 Mins read

Pepperkaker er et skikkelig must å bake hos oss i jula! Dette baker vi gjerne i flere omganger og både pepperkakehus og figurer trylles frem i hyggelige bakestunder sammen med unga. Denne oppskriften gir herlig sprø pepperkaker og en stor deig som fint kan brukes på både et pepperkakehus og et par stekebrett med pepperkakefigurer!

Mørk Pepperkakedeig

Ingredienser:

 • 6 dl sukker
 • 2 bokser mørk sirup
 • 10 ts kanel
 • 2 ts ingefær
 • 6 ts kardemomme
 • 4 ts bakepulver
 • 600 g smør
 • 4 egg
 • Ca. 2kg mel

Slik gjør du det:

 1. Varm sukkeret og sirup forsiktig i en kjele på medium varme. Rør jevnlig til alt sukkeret er oppløst.
 2. Smelt smør i en annen kjele.
 3. Bland all krydderne og bakepulver i en skål. Vei opp målet i en annen.
 4. Bland sammen sirupblandingen og smeltet smør i en bakebolle. Bland godt på lav hastighet på kjøkkenmaskinen eller for hånd.
 5. Tilsett krydderet og egg. Bland godt.
 6. Spe på med melet til slutt. Deigen er ferdig når den ikke lenger sitter igjen i eltekroken eller i siden på bakebollen.
 7. Sett deigen kjølig i et par timer eller over natten. Ta den ut av kjøleskapet og la den stå 2030 minutter før du skal starte å bake ut pepperkakene.
 8. Forvarm ovnen på 175 grader.
 9. Jobb en bit av deigen varm ved å elte den. Kjevle den ut og stikk ut pepperkaker med former. Legg de over på et stekebrett med bakepapir.
 10. Stek midt i ovnen i cirka 10 minutter. Ta ut å avkjøle noen minutter før du flytter de fra stekebrettet og over på en rist for å avkjøle seg helt.
 11. Pynt gjerne med melisglasur og diverse godteri eller kakestrøssel før servering.
 12. Nyt!
You may also like
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e24cbf1eb', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Lettvint Omelett i ovn

1 Mins read
Omelett er en rett som jeg bare elsker! Du kan spise den til absolutt alle måltider, og det finnes ikke annet enn… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e24cc0657', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Supper

Smakfull tomatsuppe med orzo og kjøttboller

1 Mins read
På grå og regnfylte dager er det godt med en middag som varmer. Supper i alle smaker og former er skikkelig regnværsfavoritt!… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6519e24cc1dc5', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: