Asiatiske kyllingkjøttkaker

539

Kjøttkaker er, og vil alltid være, en av de store middagsfavorittene. Om det er fordi det er så utrolig lettvint å lage eller om det er fordi det bidrar til en herlig stillhet rundt matbordet, eller en kombinasjon er ikke godt å si.

Disse asiatiske kyllingkjøttkakene var noe av det første jeg serverte til den eldste sønnen min, da jeg skulle introdusere han for litt flere smaker. Kyllingkjøttkakene gikk ned på høykant, og har vært en eneste stor hit siden. Restene kan enten fryses ned eller tas med i matpakka dagen etter, hvis det er noe igjen da!


Kyllingkjøttkaker

Ingredienser:

 • 1 pk kyllingkjøttdeig
 • 1/2 løk
 • 1/4 chili
 • 1-2 ss ingefær, fersk
 • 3 hvitløksfedd
 • 2 ts spisskummen
 • 3 ts garam masala
 • 1/2 ts salt
 • 1/4 ts pepper
 • Ca. 100 g strøkavring

Slik gjør du det:

 1. Finhakk løk, chili, hvitløk og ingefær.
 2. Ha alle ingrediensene, bortsett fra strøkavringen, i en bolle. Kna det godt sammen slik at både grønnsaker og krydder får fordelt seg godt i kyllingkjøttdeigen.
 3. Form kjøttkaker ut av deigen. Jeg pleier å bruke en spiseskje dyppet i lunket vann til å lage kuler som jeg presser forsiktig ned i håndflaten til jeg har en kjøttkake. Deretter vender jeg den to ganger på en tallerken med strøkavring.
 4. Stek på medium varme med litt olje eller smør (jeg foretrekker smør for en bedre stekeskorpe).
 5. Server alene eller med ris, grønnsaker og saus til!

Join the Conversation

Leave a Reply

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close
Translate »
%d bloggers like this: