Frokost

Eple- og kanelgrøt

1 Mins read

Start dagen med denne fantastiske grøten med friske høstsmaker av eple og kanel. Et par minutter ekstra ved kjøkkenbenken om morgningen kan forvandle den vanlige hverdagsgrøten til et lite festmåltid.


Eple- og kanelgrøt (2-3 pers.)

Ingredienser:

 • 3 dl havregryn
 • 5 dl melk/vann
 • 2 ss lønnesirup
 • 4 ts kanel
 • 1 ts muskat
 • 2 røde epler
 • 2 ts kokosolje

Slik gjør du det:

 1. Kok opp melk og havregryn i en liten kjele.
 2. Tilsett lønnesirup, muskat og 3 ts kanel. La det stå å småputre på svak varme til det blir en tykk grøt.
 3. Vask eplene og ta ut kjernen. Kutt de i terninger.
 4. Finn frem en liten stekepanne og ha i kokosoljen.
 5. Ha epleterningene i stekepanne når den er varm nok og dryss over 1 ts kanel. La det stå på lav til medium varme og rør jevnlig i cirka 5-7 minutter, eller til epleterningene er møre.
 6. Ha grøten og epleterningene i skåler.
 7. Nyt!

TIPS!

Bruk mandelmelk som væske i grøten for en litt nøtteaktig smak!

You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a5ad42ffca', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Lettvint Omelett i ovn

1 Mins read
Omelett er en rett som jeg bare elsker! Du kan spise den til absolutt alle måltider, og det finnes ikke annet enn… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a5ad431dbf', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Potetpannekaker

1 Mins read
Å bruke opp matrestene er noe som gagner både miljøet og lommeboka. Vi pleier ofte å sitte igjen med et par poteter… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-656a5ad433c33', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: