Middag

Asiatisk braisert svineknoke

2 Mins read

For å kunne utvikle meg selv som hobbykokk, utvikle interessen min for matlaging og ikke minst bli kjent med nye smaker er det utrolig viktig å prøve ut nye oppskrifter og nye teknikker i matveien. Og vi kan vel trygt si at det var slik denne oppskriften ble til:

Denne asiatisk inspirerte svineknoka er et stykke kjøtt med virkelig mange smaker. Her snakker vi masse forskjellig krydder (uten at det blir sterkt), herlige aromaer og egentlig bare en skikkelig fest for smaksløkene.


Asiatisk braisert svineknoke

Ingredienser:

 • Ca. 1 kg svineknoke med bein
 • 30 g ingefær (skrellet og skjært i tykke skiver)
 • 1 ss Dry Sherry (anbefaler Manzanilla)
 • 3-4 ss (kokos)olje
 • 25 g brunt sukker
 • 3 hvitløksfedd, presset
 • 2 vårløk (kun bunnen, ikke «bladene»)
 • 0.5 dl Dry Sherry (anbefaler Manzanilla)
 • 3 ss soyasaus
 • Ca. 8 dl vann

Krydder til krydderposen:

 • 2 ts stjerneanis (eller 1 hel)
 • 6 hel nellik
 • 1 kanelstang
 • 2 ts kardemomme (eller 1 kardemommefrø)
 • 3 laurbærblad
 • 5 g appelsinskall, revet
 • 1 ts pepperkorn
 • ½ ts tørket chiliflak

Slik gjør du det:

 1. Ha svineknoken i en gryte sammen med ingefærskivene og 2 ss med dry sherry. Fyll gryta med vann slik at det akkurat dekker svineknoken. Skru på plata og kok opp. La det koke i 1 minutt før du løfter kjelen av plata.
 2. Hell av vannet og skyll ingefærskivene og svineknoken. Tørk forsiktig med et håndkle eller papir.
 3. Varm opp 3-4 ss (kokos)olje i en stekepanne. Brun kjøttstykket lett og prøv å få til sprøtt skinn rundt hele. Bruk en skje eller en stekespade til å ta på litt varm olje over kjøttet mens du steker.
 4. Ha svineknoken over på en tallerken eller skål, og sett til side.
 5. Tilsett sukker i oljen i stekepanna. La den smelte før du tilsetter vårløk, presset hvitløk og ingefær. La dette få kose seg i  et par minutter før du tilsetter 8 dl vann, soyasaus og 0.5 dl dry sherry. Kok opp og slå av plata.
 6. Ha kjøttstykket tilbake i den første gryta og hell oppi sausen fra stekepanna. Pass på at cirka tre fjerdedeler av kjøttstykket er dekket, og ha heller oppi litt mer vann hvis det trengs.    
 7.  Ha alle krydderne i en krydderpose (eller cheesecloth som det heter på engelsk). Hvis du ikke har dette kan du enkelt lage en ved å bruke en tesil med filter, klipp opp en gasklut osv.
 8. Ha krydderposen i gryta og kok opp. Slå ned plata til lav medium varme, og ha på et lokk. La den stå i cirka 3 timer, men husk å snu ca. hvert 30 minutt.
 9. Ta ut svineknoken av kraften. Vær forsiktig da kjøttet skal være så mørt at det bare sklir av beinet. La krafta småputre litt til, ønsker du en tykkere kraft ha oppi 0.5-1 ss maizenna.
 10. Server kjøttet med ris og grønnsaker.  
You may also like
Ukategorisert

Japansk Inspirert Kyllingcurry

1 Mins read
Denne enkle currysausen med masse gode grønnsaker passer perfekt til den saftige kyllingen! Server med nykokt ris og bare nyyyyt! __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138f3ea0018', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pasta med kantarellsaus

1 Mins read
De siste dagenes ruskevær har vært et tydelig tegn på at høsten står for dør. Kortere dager. Fyr i peisen. Noe varmt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138f3ea1728', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Pulled Kyllingburger

1 Mins read
Lag en god blanding av taco og burger til middag! Denne saftige kyllingburgeren med pulled kylling er fantastisk. Jeg synes den helt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138f3ea3183', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: