BakstFrokost

Lunt grytebrød

1 Mins read

Den som kom med ideen om grytebrød var et geni! Grytebrød er perfekt når man har litt god tid på morgningen enten til å steke eller sette en god deig. Dette grytebrødet er vårt favorittbrød i helgene og særlig sammen med mormors supersaftige blåbærsyltetøy!


Grytebrød

Ingredienser:

 • 300 g mel
 • 250 g byggmel
 • 1 ts salt
 • 2 ts honning
 • 4,5 dl vann
 • 2 ts tørrgjær

Slik gjør du det:

 1. Ha alt det tørre i en bakebolle.
 2. Bland vann og honning i et desilitermål. Rør godt slik at mesteparten av honningen er rørt ut i vannet. Pass på at vannet ikke er varmere enn kroppstemperatur, det skal helst være kaldt.
 3. Ha vannet over det tørre og bland dette godt. Deigen skal være ganske løs, men synes du den er for klissete og våt bland inn litt ekstra mel.
 4. La stå på kjøkkenbenken i 12-24 timer.
 5. Ha deigen på en melet kjøkkenbenk og kna deigen. Brødet blir mest luftig og saftig hvis du knar deigen ved å strekke ut brødet på kjøkkenbenken for deretter å brette sammen deigen igjen, gjenta prosessen et par ganger.
 6. Legg den brettede deigen med brettekanten ned på et bakepapir (vi vil jo prøve å unngå for mange sprekker i toppen på brødet). La den ligge å etterheve i 1-2 timer under et kjøkkenhåndkle.
 7. Sett en jerngryte inn i ovnen 20-30 min før deigen er ferdig med å heve. Sett ovnen på 250 grader.
 8. Ha den ferdige deigen over i den forvarmede gryta. Enten ved å putte den oppi på det bakepapiret den ligger på (husk at ikke alle bakepapir tåler 250 grader!) eller du kan ha deigen rett i gryta, men da anbefaler jeg et tynt lag mel i bunnen av gryta så det ikke setter seg fast.
 9. Stek nederst i ovnen i ca. 25 minutter under lokk. Husk at steketiden kan variere litt hvis du har valgt andre melsorter og på tykkelsen på brødet, så det er viktig å følge med.
 10. Ta deretter av lokket og la brødet stå i enda ca. 10 minutter for å få en sprøere skorpe og en gylden farge.
 11. Ta ut og hell brødet forsiktig over slik at det kan avkjøles på rist.
 12. Nyt!   
You may also like
Kaker og Dessert

Eplebrød med hjemmelaget eplesaus

1 Mins read
Høsten byr på mange gode frukter, bær og grønnsaker. Og hvem kan vel takke nei til de gode eplene som kommer i… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-651388931371b', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Lettvint Omelett i ovn

1 Mins read
Omelett er en rett som jeg bare elsker! Du kan spise den til absolutt alle måltider, og det finnes ikke annet enn… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-6513889314c63', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...
Ukategorisert

Superenkelt matpakkebrød

1 Mins read
Har du også lyst til å lage gode, hjemmelagde brød til matpakka men føler du ikke har tid? Dette brødet trenger minimalt… __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-1809285841-65138893161b3', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertisements', }, creative: { reportAd: { text: 'Report this ad', }, privacySettings: { text: 'Privacy settings', } } }); }); Share this:Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)MoreClick to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Reddit (Opens in new window)Click to share on Tumblr (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email a link to a friend (Opens in new window)Like this:Like Loading...

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: